Gólově vyrovnanou bitvu rozhodl deset minut před koncem kapitán Michal Oliverius. „Od začátku na hráčích bylo vidět, že po týdnu mají do hokeje chuť. Byli jsme asi aktivnější, přibrzdila nás ale chyba ve středním pásmu, po které jsme inkasovali," pravil děčínský trenér Karel Chládek. Do konce první třetiny však ještě vyrovnal Tvrzník, který šikovně tečoval střelu Oliveriuse a v 18. minutě dostal Medvědy do vedení Faigl.

Děčín byl střelecky pilnější, svého soupeře podle oficiálních statistik přestřílel poměrem 48:18.  „Tak to souhlasí, na papíře to vypadá pěkně. Přesto si myslím, že kluci měli zakončovat častěji, kolikrát se to zbytečně překombinovalo," posteskl si děčínský hokejový kouč.

Za stavu 2:2 tak rozhodl kapitán Medvědů, který hostujícího Bláhu překonal z bezprostřední blízkosti. Hosté prohry litovali, věřili, že v Děčíně měli minimálně na bod. „Odehráli jsme poměrně vyrovnaný zápas, kdy jsme měli spoustu šancí, hlavně ve třetí třetině, kdy například Přibyl jel sám na branku. My jsme udělali v polovině třetí třetiny obrovskou chybu, kterou domácí využili a tahle naše chyba rozhodla zápas," zklamaně řekl vedoucí hostujícího mužstva Josef Kuliš.

Děčín tak už pomalu může přemýšlet o možném soupeři pro play-off. Zřejmě se rozhodne mezi triem Kolín, Vrchlabí a Žďár nad Sázavou. „Bavili jsme se o tom s hráči
 a asi nejvíce bychom si přáli Žďár nad Sázavou. Uvidíme, jak to všechno dopadne," dodal Chládek.

Na Medvědy čekají ještě čtyři zápasy. Nejprve hraje 
v Jablonci nad Nisou, pak doma přivítá první Sokolov. Následně se představí na ledě Klášterce a základní část zakončí před domácím publikem proti pražské Kobře.

HC DĚČÍN - VAJGAR JINDŘICHŮV HRADEC 3:2 (2:1, 0:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 12. Tvrzník (Oliverius, Motejlek), 18. Faigl (Stezka, Chládek), 49. Oliverius (Tvrzník) – 7. Voříšek (Jasečko, Kohút), 25. Mavrojanidis (Skokan, Přibyl).
 Rozhodčí: Horinek – Hynčica, Kilian. Vyloučení: 4:4, navíc Kotrla (JHR) 10 min. OT a OT do konce zápasu. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Poměr střel: 48:18. Diváci: 260.
HC Děčín: Volke – Procházka, Motejlek, Kaltenböck, Stezka, Vegner, Molnár – Tvrzník, Oliverius, Zika – Faigl, Chládek, Racek – Drnec, Šetka, Vacek – Nikl, Strnad, Fojt.