Fanoušci děčínského hokeje můžou být z výkonů svých miláčků spokojeni. Medvědi totiž porazili bílínské Draky 7:3 a vyhráli posedmé v řadě.

„Jsme rádi, že pokračujeme v naší vítězné sérii. I fakt, že jsme nastříleli sedm gólů, poukazuje na to, že kluci byli prostě lepší a zaslouženě vyhráli," mnul si ruce spokojený trenér Karel Chládek.

V dresu Bíliny se na ledě objevil i útočník Lukáš Zika, který strávil v Děčíně krásné čtyři roky. Odměnou mu byl dárkový koš od vedení klubu a děkovný transparent od fanoušků. Při samotném zápase už ale domácí tak štědří nebyli. Naopak po čtyřech minutách vyhnali z branky Škubala, kterého nahradil Michajlov.

Medvědi byli po dvou třetinách na koni, vedli 5:1 a nedopustili, aby se hosté dostali na dostřel. „Vracíme se zase k tomu, že si kluci hodně věří. Proto nás inkasovaná branka nezlomí a my hrajeme dál svou hru. Myslím si, že to je hodně pozitivní nejen do dalších zápasů, ale také do blížícího se play-off," má jasno Chládek.

Blízko třetímu domácímu hattricku v řadě byl Štěpán Kuchynka, který nakonec zatížil dvakrát bílinské konto. Tři trefy ale zařídil Daniel Vol-ráb, Děčín za posledních sedm zápasů nasázel celkem 46 gólů!

Do konce základní části druhé ligy zbývají Děčínu dva zápasy. Medvědi jsou zatím devátí, na osmý Pelhřimov ztrácí tři body, ale desáté Řisuty jim dýchají na záda s jednobodovým mankem. „Pokud nebudeme mít nemocné nebo zraněné hráče, tak se budeme snažit přejít přes první kolo play-off a dokráčet v něm co nejdál," kouká do budoucna děčínský hokejový lodivod.
Tomu aktuálně chyběl akorát obránce Hříbal, zbytek týmu je připraven na vyvrcholení celé sezóny.

Ve středu 18. února hraje Děčín opět doma, od 18.00 hostí Klášterec nad Ohří.

HC DĚČÍN – HC DRACI BÍLINA 7:3 (3:1, 2:0, 2:2)
Branky a nahrávky: 3. Volráb (Filipovský), 4. Vaněk (Oliverius), 16. Chládek (Chamrád, Drnec), 32. Kuchynka (Oliverius, Vaněk), 39. Volráb (Hašek), 51. Kuchynka (Oliverius, Faigl), 51. Volráb (Hašek) – 6. Brandejský (Racek), 42. Procházka (Zika), 53. Sekerka (TS).

Rozhodčí: Battěk – Kilian, Střelka. Vyloučení: 9:5. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 496.

HC Děčín: Volke (Šticha) – Filipovský, Molnár, Kaltenböck, Vaněk, Málek, Zdvořáček, Klement – Vacek, Volráb, Hašek – Faigl, Oliverius, Kuchynka – Drnec, Chládek, Chamrád – Chovanec, Fojt, Kment.