Slovan atraktivní duel vyhrál 6:4 a Jágrovi tak překazil návrat do zápasového tempa. „Nevyvedla se nám hlavně poslední třetina. Ústí začalo na ledě lítat, dostali jsme ho do hry svými chybami,“ zhodnotil v rozhovoru klání hvězdný Jágr.

Zápas jste hrál skoro po půl roce. Jak se cítíte?
Přežil jsem to. Necítím se nijak dobře. Vlastně se cítím tak, jak si zasloužím.

Ráno jste absolvoval rozbruslení. Kdy jste se rozhodl, že nastoupíte?
Chtěl jsem co nejdříve do hry. Čím dříve budu hrát, tím to pro mě bude lepší. Kdybych nebyl na začátku sezony zraněný, už bych pár duelů odehrál. Není jednoduché bruslit se 115 kilogramy, když mají ostatní 80. Bál jsem se, aby se mi něco nestalo. Bude dřina vrátit se na nějakou dostačující úroveň.

Jak se vám utkání hodnotí?
Nevyvedla se nám hlavně poslední třetina. Svými chybami a špatnými přihrávkami jsme dostali Ústí zpátky do hry, do té doby šlo o celkem klidný zápas. Ústí pak začalo víc lítat a to už pro nás bylo horší. Ještě nám nějaký čas do začátku ligy zbývá, je na čem pracovat. Co si budeme namlouvat, 1. liga je kvalitní soutěž. Jsou v ní dobře trénovaní hráči, kteří mají velkou sílu a kteří výborně bruslí. Střety mi ale nevadily, s nimi nemám problém. Jinak bych nemohl hrát tak dlouho v NHL.

Hokejový zápas mezi Slovanem Ústí a Kladnem ozdobil Jaromír Jágr. Z výhry 6:4 se ale raduje Ústí!
FOTO: Ani Jágr nepomohl. Slovan díky fantastické poslední třetině smetl Kladno!

Vy jste v minulosti nikdy neměl žádnou větší konfrontaci s ústeckým hokejem. Pamatujete si, kdy jste tu hrál naposledy?
To si vůbec nepamatuji. Dost možná nikdy.

Jak Slovan vůbec vnímáte?
Přestože šlo o přípravu, přišlo hodně lidí, což je pro Ústí určitě dobře. Hala je tady příjemná. Ústí dřív hrálo extraligu, byť ne nějakou delší dobu. Hokej to tady má zkrátka těžké. Nejlepší talenti z Ústí, Teplic, Mostu a dalších okolních měst šli vždy okamžitě do Litvínova.

Věříte, že se dostanete zpět do formy?
Víra je základ. Kdybych nevěřil, tak se tady spolu nemusíme vůbec bavit. Kdybych teď skončil, mám to možná celé jednodušší, ale cítím určitou zodpovědnost vůči klubu a vůči dětem v něm. Až uvidím, že nemohu být platný, odstoupím sám. Mladí nevědí, o čem mluvím, ale starší určitě ano. Vše je o fyzické připravenosti.

Celý rozhovor s Jaromírem Jágrem naleznete ve čtvrtečním vydání vašeho regionálního Deníku.