Druhá porážka v řadě a sešup z prvního místa. Děčínští hokejisté tak trochu ztratili lesk z úvodu sezóny, v Praze podlehli tamní Kobře 4:7.

„Je to škoda. Dali jsme čtyři branky venku a nestačilo to ani na bod,“ začal s hodnocením děčínský trenér Jaromír Carvan.
Medvědi předvedli hororový začátek, po devíti minutách prohrávali 1:3. „Ten začátek se nepovedl celému týmu. Od brankáře do posledního útočníka. Přesto si myslím, že naše porážka byla zbytečná. Na body jsme měli,“ pokračoval Carvan.

Děčínští hokejisté se několikrát dostali na dostřel jediné branky, ta vyrovnávající nepřišla. Po porážce s Jabloncem tak přišel další neúspěch. „Samozřejmě nás to mrzí, v každém zápase jsme mohli minimálně bod získat. Hráči ale ukázali, že proti silnějším soupeřům umíme zahrát vyrovnané zápasy,“ všiml si děčínský hokejový kouč.

I tak je Děčín na druhém místě tabulky, stále platí, že letošní sezónu má dobře rozehranou. „Díky dobrému vstupu do sezóny jsme o pár hráčů přišli. Zajan a Sladkovský se vrátili do svých prvoligových týmů. Pro nás je to dobrá vizitka, odvedli jsme dobrou práci. Na druhou stranu je to pro nás určitě oslabení,“ dodal Carvan.

Do konce první části základní části odehraje Děčín dva zápasy. Doma hostí Vrchlabí, následně jede do Trutnova. „Čekají nás dva nepříjemné týmy. Já osobně bych si přál alespoň jedno vítězství. Mít 21 bodů po desátém kole by bylo dobré. Ale bude to hodně těžké,“ dodal Carvan.

Utkání proti Vrchlabí startuje ve středu 11. října od 18 hodin v Děčíně.

Kobra Praha – HC Děčín 7:4 (3:2, 1:0, 3:2)

Branky a nahrávky: 4. Semrád (Jedlička), 9. Šteiner, 9. Kellner (Matějček, Čurda), 39. Vacek L. (Hlinka, Jedlička), 45. Šteiner (Tuma, Novák), 58. Jedlička (Hlinka, Antončík), 59. Tuma (Novák) – 8. Volráb (Navarra, Macek), 11. Macek (Málek, Hašek), 42. Navarra (Oliverius, Baránek), 58. Navarra (Oliverius).

Rozhodčí: Malota – Marek, Malý. Vyloučení: 10:5. Bez využití. Diváci: 213.

HC Děčín: Lavinger (9. Šticha) – Málek, Hříbal, Kaltenböck, Vaněk, Balcar, Havlík, Loukota – Hašek, Volráb, Macek, Navarra, Oliverius, Baránek, Vacek R., Faigl, Chmelař, Chovanec, Kopta, Amirov