Jedno čekání je u konce. Hokejisté Děčína zlomili nepříznivou sérii a z Jindřichova Hradce přivezli cennou výhru 7:4. Pro svěřence trenéra Karla Chládka to byl teprve druhý zápas, který venku dokázali dotáhnout do vítězného konce.

Hosté si šli hned od prvních minut za svým cílem. „V první třetině jsme byli jasně lepší a dařilo se nám proměňovat vypracované šance," těšilo Chládka. Třetina jako z říše snů skončila po dvaceti minutách 4:0 pro Medvědy a vypadalo to, že je hotovo. „Ve druhé třetině se hra vyrovnala, měli jsme šance, ale nebyli jsme tak produktivní jako na začátku. Soupeř snížil na rozdíl dvou branek, ale dokázali jsme odskočit," prohlásil trenér Děčína Karel Chládek.

Volke zachytal

Právě trefa na rozdíl tří branek už hosty definitivně nasměrovala vítězným směrem. „Trošku jsme se museli obávat o výsledek, v jednu chvíli jsme měli velké problémy v obraně, ale podržel nás brankář Volke, který všechny situace ustál a vyřešil," chválil strážce děčínské brány.

Právě Volke a autor tří branek Jaroslav Hašek byli v Jindřichově Hradci v hlavních rolích. Zkušený Hašek řádil především v první třetině, kdy se dvakrát prosadil, minutu před koncem třetí trefou uzavřel gólový účet střelecky bohatého utkání.

„Byl to kolektivní výkon podpořený dobrým výkonem brankáře Volkeho," shrnul hodnocení vydařeného utkání Chládek. V tabulce si hokejisté Děčína v mnohém polepšili a rázem dotahují tým před sebou. Na trojlístek Klášterec, Pelhřimov a Moravské Budějovice ztrácí pouze dva body, Jindřichův Hradec má ještě další dva body k dobru.

„Venku se nám v letošní sezoně moc nedaří, jsme za to moc rádi, že to konečně vyšlo. Bylo to pro nás důležité, protože jsme se bodově dotáhli na týmy, které jsou před námi," potěšilo trenéra. Navázat na vítězství z ledu soupeře budou mít hokejisté Děčína již zítra, kdy od 18 hodin na svém ledě přivítají Jablonec. „Chceme získat tři body, musím ocenit fanoušky, že na naše zápasy chodí," řekl kouč.

KLH Vajgar Jindřichův Hradec – HC Děčín 4:7 (0:4, 2:1, 2:2).
Branky a nahrávky: 24. Mazanec (Jon, Dvořák), 36. Bárta (Šperger, Jasanský), 52. Voříšek (Lazorišák), 56. Procházka (Lazorišák) – 4. Faigl (Polák), 5. Hašek (Volráb), 14. Hašek, 17. Fojt (Drnec, Strnad), 40. Hříbal (Faigl), 50. Volráb (Hašek), 59. Hašek.
HC Děčín: Volke (Šticha) – Filipovský, Vaněk, Hříbal, Málek, Strnad, Klement – Hašek, Volráb, Vacek – Faigl, Oliverius, Kuchynka – Drnec, Kment, Fojt – Chamrád, Bačák, Polák. Trenér: Chládek.