„Musíme se fanouškům omluvit. Dorazila slušná návštěva a my to prostě nezvládli. Nebudeme se vymlouvat, prohráli jsme zaslouženě,“ řekl kouč Jaromír Carvan.

Hosté udeřili už v první minutě díky Šťastnému. Pak sice krásnou ranou z dálky vyrovnal Volráb, jenže do první pauzy nasázelo Vrchlabí další tři branky a vyhnalo Lavingera z branky. „Ta první třetina nás hodně poznamenala. Neměli jsme hráče z Ústí, naši mladíci byli nervózní. Na druhou stranu je pravda, že hostům tam spadlo snad úplně všechno,“ mávl Carvan rukou.

Ve druhé části hry Medvědi nebyli horším týmem, zvrat se ale nekonal. Naopak hosté svůj náskok pohodlně navyšovali. „Ještě jsem neviděl statistiku střel. Ale myslím si, že byla minimálně vyrovnaná. Jenže my dostaneme branku ze všeho. To je pak těžké,“ kroutil hlavou.

Poslední třetinu Medvědi nezvládli, dostali další čtyři branky a nakonec odcházeli z ledu s krutou nakládačkou. „V dobře rozehrané sezóně je to nepříjemná kaňka. Na druhou stranu se držíme stále v první čtyřce. Na páté místo máme solidní náskok. Musíme tenhle zápas hodit za hlavu a soustředit se na další průběh základní části,“ má jasno Carvan.

Ve středu 10. ledna se Medvědi představí na půdě Trutnova. Ten v sezoně ještě neporazili. „I když se nám proti nim nedaří, jsou samozřejmě hratelní. Budeme oslabeni o Honzu Molnára, takže nebude tolik obránců. Pokud s Trutnovem nevyhrajeme v základní části a pak ho vyřadíme z play-off, tak to nikdo řešit nebude,“ dodal s úsměvem hokejový kouč.

Po tomto zápase pak čeká na děčínské hokejisty desetidenní pauza. A následuje poslední čtvrtina základní části.

HC Děčín - Stadion Vrchlabí 2:11 (1:4, 1:3, 0:4)

Branky a nahrávky: 5. Volráb (Hašek, Zajan), 33. Hašek (Molnár, Zajan) – 1. Šťastný (Havránek, Filip), 6. Filip (Procházka, Abraham), 10. Miškovský (Chleborád, Urban), 15. Miškovský (Urban, Moník), 28. Kerekanič (Šimoníček, Bláha), 28. Tržický, 34. Kerekanič (Šimoníček, Pojkar), 45. Bláha (Šimoníček, Pojkar), 47. Pojkar (Miškovský), 55. Havránek (Šťastný, Filip), 60. Miškovský (Urban, Jirků).

Rozhodčí: Knapík – Goltsch, Janíček. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 543.

HC Děčín: Lavinger (15. Šticha) – Michajličenko, Tenkrát, Hříbal, Balcar, Kaltenböck, Chmel, Molnár – Zajan, Volráb, Fojt – Oliverius, Chovanec, Petráš – Vacek, Hašek, Kopta – Baránek, Amirov