Hokejisté Děčína zahájili na začátku tohoto týdne přípravu na ledě. První přátelské klání je čeká už 12. srpna od 18.00 v Jablonci nad Nisou.

Mužstvo vede jako hlavní trenér Karel Chládek, po boku mu bude asistovat Radek Hron. „Příprava zatím probíhá velice dobře. Je vidět, že dovolená byla dlouhá, kluci mají velkou chuť po hokeji. S morálkou a přístupem hráčů není problém. Na prvním tréninku nás bylo 22 a myslím, že v podobném počtu budeme pokračovat. Postupem času uvidíme, zda bude potřeba mužstvo ještě nějak doplnit," zhodnotil úvod přípravy kouč Medvědů Karel Chládek.
Posílení by však Děčín potřeboval, hlavně do obranných řad. „Bohužel jsme ještě nějaké hráče do defenzivy nesehnali. Jednáme ale s Litoměřicemi a Ústím, kde máme určitou spolupráci. Čekáme, jací hráči budou vyřazeni, nebo budou k dispozici na střídavé starty," říkal Chládek.

Lehčí zranění trápí Jana Molnára, zbytek týmu je kompletní. V kádru se objevilo 
i několik nových hráčů, kteří se chtějí poprat o místo v děčínském dresu. Jsou to například odchovanci děčínského hokeje jako například Kment, Polák, Kácha, Chovanec, nebo Klement. Dále je v Děčíně na zkoušku Aleš Chamrád, někdejší hráč Roudnice, nebo Řisut, který v posledních dvou sezónách hrál nejvyšší španělskou soutěž v in-line hokeji. Do tréninku se také zapojil mladý děčínský hráč Martin Kvaček. Jaroslav Hašek a Daniel Volráb zatím v tréninku tvoří úderné ofenzivní trio společně s Michalem Oliveriusem, který v loňské sezóně vykonával funkci kapitána.

Jakým způsobem ale bude příprava Medvědů pokračovat? „Vypadá to, že budeme mít ještě mladší tým, než v minulé sezóně. Od začátku tak klademe větší důraz na taktickou stránku při tréninkové hře. Minulý rok to bylo spíše směrováno na kondici. Je potřeba, aby si mladší hráči velmi rychle osvojili taktiku. Pak se teprve můžeme pokusit konkurovat celkům, které mají starší a zkušenější hráče," prozradil děčínský lodivod.

Medvědi sehrají do začátku druhé ligy celkem osm přípravných zápasů. Dvakrát se utkají s Jabloncem, Řisuty, Kláštercem a Bílinou. Tedy se soupeři, se kterými se potkají
i v mistrovských zápasech. „Nemůžeme jezdit na přípravu do Tábora nebo Nymburka. Proto jsme zvolili soupeře, kteří od nás nejsou daleko. Známe je a navíc tyto týmy také nemůžou cestovat daleko, jako my," dodal Karel Chládek.