Cestu na děčínský zimní stadion si našlo celkem 22 nově příchozích dětí. Po registraci a prezentaci se děti odebraly s rodiči do kabiny, kde se ve spolupráci s trenéry oblékly do tréninkového a po úvodních slovech trenéra Ondřeje Michálka se šlo na věc. Na ledě doprovázeli celou akci i maskoti, děčínský Grizzly a lev Puk. Nápomocni byli i hráči děčínského A mužstva, dorostu, nebo mladších žáků. Ledová plocha byla rozdělena na dvě části, v jedné se seznamovali zábavnou formou s ledovou plochou nově příchozí hokejisté, ve druhé polovině byl pak ukázkový trénink hráčů 2. třídy HC Děčín. Celý trénink doprovázel komentářem pro rodiče trenér Ondřej Michálek.

Ve Varnsdorfu se při registraci zapsaly 3 dívky a 18 chlapců. Po vyplnění formuláře si účastníci podepsali dres, kdo potřeboval, mohl si zapůjčit brusle, helmu, rukavice a hokejku.  Zatím co se děti zahřívaly a připravovaly na led, byla pro rodiče připravena prezentace
projektu Pojď hrát hokej, představení klubu. Tohoto úkolu se zhostil předseda klubu Zdeněk Damašek a na dotazy rodičů odpovídal sekretář Josef Hambálek. Pak se děti začaly bavit na ledě. Hráči 1. až 5. třídy ukázali, jak umí hrát hokej, nové varnsdorfské naděje se začaly seznamovat s ledem, naučily se samostatně vstát a pak už se rozdělily do 5 skupin.

Všechny děti prošly stanoviště. První byla střelba a následně překonaly překážkovou dráhu, druhé stanoviště skrývalo hru hokeje na malém prostoru. Třetí pak hru Ocásky, kde se snažily chytit kamaráda a sebrat mu ocásek - trénovaly obratnost. Čtvrtý úsek obsahoval sběr tenisových míčků a házení do bedny, kterou za sebou vozili hráči dorostu. A konečné na pátém stanovišti se děti zábavnou formou učily zvedat nejen sebe, ale i předměty a následně se snažily dostat se k cíli. Děti, které stály poprvé na bruslích se za pomocí trenérů a jejich pomocníků učily stát, chodit, zvedat se, jezdily na pneumatice. Děvčata, která nechtěla bruslit s hokejkou hrála na babu.

Po společném focení dostali všichni účastníci krekry, omalovánky a dárky od místní firmy a další hodnotné dárky.