„Těžko se mi to hodnotí, Sokolov byl jasně lepší, byl o úplně někde jinde. Nám se to hrubě nepovedlo,“ přiznal děčínský trenér Jaromír Carvan. „Utkání jsme měli pod kontrolou a bylo to naprosto zasloužené vítězství,“ pochvaloval si jeho sokolovský protějšek Michal Jäger.

Hosté o své výhře vlastně rozhodli v prvních deseti minutách. V čase 9.32 totiž Sokolov vedl 3:0. A domácí byli na kolenou. „Je nám to líto kvůli fanouškům. Samozřejmě jsme neměli k dispozici kluky z Ústí a Litoměřic. Sokolov nás prostě přejel,“ hlesl Carvan. „Chtěli jsme vycházet z pevné obrany a vyrážet do brejků. Ale první třetina to změnila Do druhé třetiny jsme nabádali hráče, aby nic nepodcenili i nadále dobře bránili a snažili se o brejky. Bohužel se trochu projevila naše česká nátura, kdy jsme si to tak úplně nepohlídali,“ zamračil se Jäger.

Utkání 46. kola WSM ligy ledního hokeje se odehrálo 3. února v liberecké Home Credit areně. Utkaly se celky HC Benátky nad Jizerou a Rytíři Kladno.
Liberec zažil skvělou show. Jágr na tři góly nahrál, Nedvěd byl u obou branek

Děčín měl k dispozici dvě přesilové hry. Jenže udeřilo na druhé straně, Sokolov se prosadil ve vlastním oslabení. „To asi rozhodlo, od té doby jsme měli utkání ve svých rukách,“ podotkl trenér Sokolova. Čestnou branku Děčína vstřelil ve 46. minutě Kopta. To byla ale chabá náplast na nepovedený sobotní večer.

Medvědi tak opět klesli na čtvrté místo. Pátý Trutnov je o šest bodů zpět. „Do konce základní části nás čeká pět zápasů. Už dnes v Letňanech nastoupíme v silnější sestavě. Zbytek asi dohrajeme v takovém složení, ve kterém jsme hráli v sobotu. Vypadá to, že v play-off narazíme na Trutnov. Našim cílem je samozřejmě skončit na čtvrtém místě a začít na domácím ledě. Všichni víme, že Trutnov je pro nás hodně neoblíbený soupeř. Ale play-off je úplně jiná soutěž, než základní část. Upřímně si myslím, že to je daleko přijatelnější tým, než třeba pražská Kobra,“ dodal Jaromír Carvan.

HOKEJISTÉ VARNSDORFU jsou zatím na posledním místě Krajské ligy Libereckého kraje.
Varnsdorf neboduje doma. Trenéra to hodně mrzí

Zápas 38. kola na ledě nováčka z Letňan sehraje Děčín už v pondělí 5. února od 18.20.

HC Děčín – HC Baník Sokolov 1:9 (0:3, 0:3, 1:3)

Branky a nahrávky: 46. Kopta (Amirov, Balcar) – 1. Kuběna (Hruška), 5. Harkabus (Šmejc), 10. Hruška (Kuběna), 29. Hruška (Šik), 34. Čejka (Rohan, Račanský), 36. Račanský (Čejka, Šik), 41. Hruška (Přindiš), 45. Rohan (Hruška), 55. Rulík (Harkabus, Trapl)
Rozhodčí: Vyštejn – Gabriel, Zmeškal. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:2. Diváci: 486.

HC Děčín: Lavinger (34. Šticha) – Hříbal, Balcar, Kaltenböck, Tenkrát, Chmel, Molnár – Volráb, Faigl, Oliverius – Chovanec, Petráš, Vacek – Hašek, Kopta, Zika – Amirov