„Ani nevím, co k tomu mám říci. Před zápasem si něco řekneme a namalujeme. Pak jdou hráči na led a všechno se rozpadne. Je to hodně špatné," smutně hodnotil sedmou porážku v řadě děčínský trenér Jan Havlíček.

Domácí Plameny vlétly na hosty od úvodní minuty. A po osmi minutách už vedli 3:0. „Chtěli jsme hrát naši hru, zatlačit soupeře do defenzivy a dát nějaké góly. To se nám podařilo, šli jsme do vedení a vytvořili si určitý náskok," pochvaloval si domácí kouč Martin Sobotka.

Jedním ze zlomových mometů celého duelu byla přesilovka Děčína v úvodu druhé třetiny. Tu hosté nezvládli, jelikož v ní inkasovali. Domácí v tu chvíli vedli 5:1 a pevně třímali otěže zápasu ve svých rukou. „Z mého pohledu byl rozhodující ten gól v oslabení na 5:1, který to utkání definitivně zlomil. Pak už jsem věřil, že vyhrajeme," konstatoval Sobotka.

Hostům nepomohla ani výměna brankářů, domácí stříleli jeden gól za druhým, v 41. minutě přidal desátou trefu Štěpánek, skóre se nakonec vyšplhalo na hrozivých 12:3 pro domácí Žďár.

Medvědi se nachází v obrovské krizi. Zůstávají na předposledním místě tabulky. A navíc týmy, které se nacházejí před nimi, jim začínají unikat. Do konce roku Děčín sehraje ještě dva zápasy. „Nebudeme čekat na vánoční pauzu. Změny v kádru by měly přijít co nejdříve. Měli by se vrátit hráči po rekonvalescenci. Musíme něco udělat," dodal Havlíček.

Ve středu Děčín přivítá doma Sokolov a v sobotu uzavře rok 2015 na ledě silného Kolína.

SKLH Žďár nad Sázavou - HC Děčín 12:3 (4:1, 5:1, 3:1)

Branky a nahrávky: 3. Štěpánek (Kaňka, Beneš), 7. Gregar (Střecha T.), 8. Štěpánek (Kunstmüller, Beneš), 17. Kunstmüller (Štěpánek, Kaňka), 22. Střecha T., 31. Lojek (Krupka, Kaňka), 32. Střecha T., 38. Vítek D. (Hron), 39. Kaňka (Štěpánek, Staněk), 41. Štěpánek (Kaňka), 49. Pleva (Gregar), 54. Štěpánek - 16. Faigl (Buďa), 37. Kaltenböck (Faigl, Oliverius), 46. Volráb (Sýkora, Hašek).

R: Sýkora - Urubčík, Potůček. Vyloučení: 5:6. Využití: 4:2. V oslabení: 1:0. Střely na branku: 37:26.

HC Děčín: Šticha (20. 32. Kácha) - Zdvořáček, Hříbal, Kaltenböck, Klement, Vaněk, Kvaček, Michajličenko - Volráb, Kment, Zika - Hašek, Faigl, Buďa -  Chovanec, Oliverius, Sýkora - Chládek, Fojt.