Zápas začal v 18 hodin a Jágr byl u toho a přímo na ledě. Do zápasu nastoupil v první útočné formaci spolu s Vampolou a Kubíkem. O jeho startu se rozhodlo až v odpoledních hodinách. Na zápas nakonec přišlo necelých 1500 diváků.

„Jarda dopoledne byl s týmem na předzápasovém rozbruslení. Neumím však říct, zda opravdu nastoupí. Asi to není vůči ústeckým fanouškům fér, ale opravdu nevím. Rozhodne se až těsně před odjezdem. Pokud si ale mám tipnout, nastoupí tak na 68 procent,“ řekl o šanci na start Jágra dopoledne Vít Heral, tiskový mluvčí Kladna.

Jaromír Jágr
68 procent naděje na hokejový svátek! Jágr by večer mohl nastoupit proti Ústí

První šanci zápasu měli hosté, když se Vampola se Strnadem dostali do přečíslení dva na jednoho. Strnad ale šanci nedotáhl. Na začátku šesté minuty tak udeřilo na druhé straně. Po asistenci Krliše a Tůmy se z mezikruží trefil přesně Davídek a Slovan se ujal vedení 1:0.

Hned vzápětí mohli domácí náskok navýšit. Dvojnásobnou šanci měl Severa. Poprvé ho fantasticky vychytal Stahl, podruhé ústecký útočník trefil tyčku!

Slovan poté přežil hru v oslabení a v desáté minutě šel do početní převahy, když Vampola dostal dvě minuty za hákování. Chlouba po velkém sólu svoji šanci neproměnil a hosté trestali. Kaut vyrovnal ve vlastním oslabení na 1:1. Tímto stavem také skončila první třetina.

Jaromír Jágr na sebe v první třetině upozornil nejvíce ve 13. minutě, kdy nahrál Kubíkovi do palebné pozice. Kubík však trefil pouze výstroj brankáře Ústí Dlouhého.

Hokejisté Ústí nad Labem, ilustrační foto.
V Sokolově bůra, v Děčíně sedm. Slovan začal přípravné zápasy skvěle

Také do druhé třetiny vstoupili lépe domácí hokejisté. Těsně poté, co nevyužili přesilovku, vypálil Chlouba trefil přesně pod horní tyčku - 2:1. Další velkou šanci pak nevyužil po nedorozumění Kladenských Severa.

V sedmé minutě druhé třetiny ale hosté vyrovnali, když se výstavně trefil Redlich. Za dvě minuty nato Jágr parádní přihrávkou našel Zelingera, kterého ale vychytal Dlouhý.

Na začátku 31. minuty se Rytíři poprvé ujali vedení. Kaut ještě Dlouhého nepřekonal, ale Redlich vzápětí svoji druhou trefou v zápase rozesmutnil domácí diváky. Ještě hůře bylo o další dvě minuty později, kdy Strnad při další přesilovce Kladna zvýšil na 2:4. To byl také stav po druhé třetině.

Doslova jako uragán vlétli hokejisté Slovanu do posledního dějství. Hned v 18. sekundě byl po zmatcích v obraně hostů blízko brance Matěj Hes. Co se mu nepovedlo v samém úvodu, vynahradil si ve třetí minutě, kdy vystihl špatnou rozhehrávku Kladna a trefil se přesně do levého růžku.

To ale nebylo všechno. V končíci páté minutě třetí třetiny Volf úžasně našel zcela volného Zukala, který puk uklidil prakticky do prázdné branky a vyrovnal na 4:4!!! 

Slovan hrál závěrečnou část zápasu opravdu jako z partesu. Dvakrát už fanoušci vyskakovali ze sedadel, ale branka to ani jednou nakonec nebyla. Teč Volfa při přesilovce totiž skončila na boční síti, další teč Havla těsně před Stahlem stihl kladenský gólman v poslední chvíli zlikvidovat.

Asi první šance Rytířů v poslední třetině přišla až pět minut před koncem, kdy se hosté dostali do přečíslení tři na dva. Zakončující Vampola ale na Dlouhého nevyzrál.

Tři minuty před koncem Slovan dokonal fantastický obrat. Svým druhým gólem se o to zasloužil Chlouba, který zakončil nádherné sólo exchomutovské formace - 5:4!!!

Hned po vhazování ve středovém kruhu se do stoprocentní šance dostal Vampola, ale Dlouhý zákrokem večera udržel Slovanu vedení!

V závěrečné minutě hosté odvolali brankáře Stahla a zkoušeli hru se šesti hráči v poli. Ta jim ale hrubě nevyšla. Necelou půlminutu před koncem přebruslil Jan Havel obranu Kladna a do prázdné branky pečetil výsledek na 6:4. Ústí díky fantastické poslední třetině porazilo Jágra a spol. 6:4!

HC Slovan Ústí nad Labem - Rytíři Kladno 6:4 (1:1, 1:3, 4:0)
branky: 6. Davídek (Krliš, Tůma), 24. Chlouba (Jeřábek, Chrpa), 43 Hes, 45. Zukala (Volf), 57. Chlouba (Chrpa, Havel), 6 Havel - 11. Kaut (Redlich), 27. Redlich (Bláha, Kružík), 31. Redlich (Kaut, Kružík), 33. Strnad (Vildumetz, Kaut)
Úvodní sestavy:HC Slovan Ústí nad Labem: Dlouhý (Groh) – Vágner "C", Hes, Zukal, Weinhold, Březák, Jeřábek, Mlčoch, Zdvořáček – Melka, Roubík, Severa – Merta, Vrdlovec "A", Volf – Chrpa, Chlouba, Havel – Krliš, Davídek, Tůma.
Rytíři Kladno: Stahl (Jiroušek) – Kehar, Volráb, Veber, Zelinger, Svedlund, Hořava, Zich – Jágr, Vampola "A", Kubík – Vildumetz, Zikmund, Strnad "C" – Redlich, Kaut, Kružík – O. Bláha, Š. Bláha, Hajný.
Rozhodčí: M. Novák, Luczków – Janíček, Biederman. 1 451 diváků