Hokejový Děčín tak měl několik důvodů k oslavám. Nováčka soutěže doma přejel 6:1. „Na ledě to ale dlouho tak jednoznačné nebylo. Musím přiznat, že jsme se rozjížděli pomalu. V úvodu jsme se nechali párkrát zbytečně vyloučit,“ přiznal trenér Jaromír Carvan.

„Přesto jsme ale byli lepším celkem. Hosté se snažili hrát dobře dozadu, dopředu nebyli nebezpeční. Utkání bylo dvě třetiny otevřené, když jsme dali třetí branku, bylo prakticky hotovo,“ pokračoval Carvan.

Děčínští Medvědi vyhráli tři zápasy v řadě, po dlouhé době se opět v tabulce dostali na nejvyšší stupínek. Severočeši se tak v tomto roce umě rozloučili s domácím ledem, oslavenec Hašek přispěl jednou asistencí.

Do konce roku čeká na Děčín poslední zápas, v sobotu hraje v Sokolově. „Utkání s Letňany jsme odložili, nejsme zrovna kompletní. V Sokolově to bude těžké, je to bitva o první místo,“ dodal Carvan.

HC Děčín - HC RODOS Dvůr Králové 6:1 (1:0, 1:0, 4:1)

Branky a nahrávky: 20. Navarra (Oliverius, Vacek), 35. Macek (Oliverius, Navarra), 41. Zajan (Málek, Hašek), 50. Navarra (Oliverius, Zdvořáček), 59. Volráb, 60. Kaltenböck (Oliverius, Navarra) – 49. Valášek (Hamerský)
  
Sestava HC Děčín: Dlouhý (Lavinger) – Hříbal, Balcar, Kaltenböck, Málek, Chmel, Vaněk, Molnár, Zdvořáček – Zajan, Volráb, Macek – Fojt, Faigl, Oliverius – Chovanec, Vacek, Hašek – Kopta, Navarra