„Každá prohra je nepříjemná a je jedno proti komu,“ hlesl děčínský trenér Jaroslav Hašek.

Jeho svěřenci přitom rozehráli bitvu o čtvrtý flek skvěle. V 17. minutě zvyšoval Faigl, který zaznamenal čtyři kanadské body, na 3:0. „První třetinu jsme hráli opravdu takticky velmi dobře. Soupeř měl jen dvě šance a naopak my hráli v tempu. Kluci do puntíku splnili to, co jsme jim nakreslili a vše fungovalo. V kabině jsme všechny hráče upozorňovali, že není vyhráno. Že musí pracovat na ledě o to víc, ale popravdě druhá třetina byla strašná,“ ulevil si Hašek.

V polovině zápasu hosté vyrovnali a začínalo se od nuly. „Soupeř nás začal přehrávat hlavně v soubojích, propadli jsme párkrát na modré a oni se dostávali do přečíslení. Dali šťastný a náhodný gól. To hosty trochu nakoplo,“ připomněl.

Hokejista Akim Aliu podepisuje smlouvu s Litvínovem.
Snílek Aliu věří v návrat do slavné NHL. Mám na to, říká kanadská posila Vervy

V poslední fázi zápasu šli hosté dokonce do vedení, domácí sice vyrovnali, ale pět minut před koncem rozhodl Keszi. „Třetí třetinu jsme museli neustále dotahovat skóre, byla vidět snaha a nakonec jsme i vyrovnali. Ale soupeř byl nakonec šťastnější,“ pokračoval Hašek.

„Do utkání jsme vstoupili špatně, hráči si mysleli, že se asi Děčín porazí sám. Klíčové k našemu obratu byly tři situace. Gól na 1:3 ke konci první třetiny, přenastavení hlavy hráčů a skvěle ubráněné oslabení třem proti pěti ze začátku druhé periody. Otočka z 0:3 na 5:4 se cení a ukázala zdravý vzduch v kabině,“ pochvaloval si kouč Řisut Michal Jäger.

Medvědi tak trochu hazardují se svou účastí v play-off. Tam se procpe prvních šest týmů, sedmý Trutnov ale není daleko. Navíc má s Děčínem lepší vzájemné zápasy. „Náš největší nepřítel teď nejsou soupeři, ale naše vlastní hlava. Pokud vedeme bojíme se hrát,“ dodal na závěr Hašek.

VOLEJBAL - ilustrační foto.
Aktuální problém volejbalistek? Velké absence a bodové ztráty

Ve středu 29. ledna navíc čeká Děčín od 18 zápas na ledě prvního Vrchlabí.

HC Děčín – HC Řisuty 4:5 (3:1, 0:2, 1:2)

Branky a nahrávky: 5. Kuchynka (Faigl, Oliverius), 12. Faigl (Oliverius), 17. Faigl (Kaltenböck, Oliverius), 51. Kuchynka (Faigl) – 19. Potěchin (Fortelka), 26. Potěchin (Novák, Patyk), 33. Fortelka (Potěchin, Patyk), 42. Danov (Okegawa, Paršakov), 55. Keszi (Okegawa).

R: Vokřál – Gabriel, Zmeškal. Vyloučení: 4:5. Navíc Zajan (D) 10 min OS, Zavřel (Ř) 10 min OS. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 263.

HC Děčín: Lavinger (Brňák) – Černohorský, Kaltenböck, Balcar, Loukota, Zdvořáček, Zicho, Tůma – Fojt, Arnold, Oliverius, Faigl, Volráb, Zajan, Smola, Kuchynka, Sýkora, Ineman.