„Ano, play-off máme jisté. Nicméně do něj chceme jít s co nejlepšího místa. Zatím to vypadá, že potkáme Řisuty. Ve hře je ale také Most,“ řekl na úvod trenér HC Děčín Jaroslav Hašek.

Ještě ve 49. minutě vedli hosté 3:1. Závěr ale nebyl pro slabé povahy. „Začali jsme dobře. Kluci se dostali do vedení a hráli aktivně. I druhá část byla slušná, bylo tam hodně šancí, náskok mohl být větší. Třetí třetina ale byla infarktová. Nejprve jsme dali na 3:1, domácí poté hráli vabank a dokázali srovnat. Naše vítězná branka přišla čtvrt minuty před koncem,“ zavzpomínal na průběh zápasu.

„Je hrozný, co předvádíme a co všechno nedáme, o tréninku střílí hráči jak o život a v zápase nic. A když už to vyrovnáme, tak patnáct vteřin před koncem přijde chyba, která to soupeři daruje. Je to škoda, protože ostatní výsledky nám tentokrát hrály do noty,“ zlobil se trenér Jablonce Karel Hornický.

„Vyhráli jsme potřetí za sebou, je tam určitá spokojenost. Ve hře ale máme chvilkové výpadky v obraně. To prostě musíme zlepšit, nehrajeme dobře ani přesilovky. Málo střílíme a netlačíme se do branky. Podržel nás i brankář Lukáš Lavinger, chytal skvěle,“ dodal Jaroslav Hašek.

V sobotu 22. února bude hrát Děčín doma, od 18 hodin hostí Trutnov. A rád bych pokračoval ve vítězné sérii.

Vlci Jablonec nad Nisou - HC Děčín 3:5 (0:1, 1:1, 2:3)

Branky a nahrávky: 13. Nevyhoštěný (Pavlů, Kačírek), 49. Bouřil (Jursa, Kotyza), 51. Kotyza (Pilař, Pavlů) – 4. Tůma (Faigl), 23. Smola (Ineman, Fojt), 41. Volráb (Zicho), 60. Fojt (Smola), 60. Zajan. 

Vyloučení: 11:6. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. 

HC Děčín: Lavinger (Pošusta) – Loukota, Málek, Kaltenbock, Černohorský, Zicho, Tůma – Ineman, Sýkora, Faigl, Horák, Volráb, Oliverius, Zajan, Fojt, Kuchynka, Smola. 

Tabulka: 1. Vrchlabí 97, 2. Dvůr Králové 77, 3. Mostečtí Lvi 68, 4. HC Děčín 54, 5. HC Řisuty 54, 6. Trutnov 47, 7. Jablonec n. N. 39, 8. Nová Paka 36, 9. Bílina 23. 

Oliverius a Kaltenböck dosáhli na významné mety

Kapitán a útočník HC Děčín Michal Oliverius odehrál proti Jablonci pětisté utkání v rámci II. Národní hokejové ligy. Velezkušený hráč s přezdívkou „Oli“ nasbíral 688 kanadských bodů za 190 branek a 498 asistencí.

A právě proti Trutnovu dosáhne obránce Jan Kaltenböck na metu 350 zápasů. Honza působí v Děčíně od sezóny 2010/11, v děčínském dresu odehrál doposud 349 utkání s bilancí 136 kanadských bodů (35 branek, 101 asistencí).

Dorazte na sobotní utkání v hojném počtu a podpořte svým potleskem nejen "Oliho", ale také "Johnyho"! Po utkání bude ve vestibulu zimního stadionu podpisová akce Michala Oliveriuse a Honzy Kaltenböcka!