„Měli jsme možnost konfrontovat se s celky, které pro nás byly velkou neznámou. 
V prvním dni změřili kluci síly hned se čtyřmi celky, se kterými si v komplexním měřítku vedli téměř na výbornou," uvedl asistent trenéra Ondřej Michálek.

V prvním utkání se Děčín střetl s Bratislavou. Děčínští drželi po celou dobu výsledek pod svou taktovkou a dovedli utkání do vítězného konce 
s konečným výsledkem 11:6. Následně přišel duel s nejslabším celkem celého turnaje. Tým Zbraslav Bílá nekladl příliš velký odpor, a tak si děčínští hokejisté s chutí zastříleli a vyhráli vysoko 20:5.

Pak přišel na řadu Vimperk. „Bylo vidět, že kluci byli unavení z předešlého turnaje. Navíc Vimperku výborně zachytal brankář. Nakonec jsme po vyrovnané bitvě prohráli 7:10," smutně sdělil Michálek.

V posledním střetnutí dne narazil Děčín na Beroun. 
„V tomto utkání nás podržela výborně chytající Klára Hejzáková. Hráči v poli se jí odvdě-čili dobrou střeleckou muškou, a to vše vedlo po krásných akcích ke konečnému vítězství 14:4," pravil s úsměvem asistent děčínského kouče.
Příjemným zpestřením prvního hracího dne byly dovednostní soutěže. Ve slalomu  
s pukem se do finále dostal děčínský Ondřej Postl. Tam ale neměl potřebné štěstí a skončil na druhém místě.

V soutěži rychlost na jedno kolo bojoval za děčínské barvy Matěj Leden. Po několika těsných vítězstvích celou soutěž nakonec vyhrál. V trestných stříleních bojovala jak brankářka Klára Hejzáková, tak střelec Vojtěch Hois. „Vojta se do finále nedostal, skončil na děleném čtvrtém až šestém místě. Klára měla více štěstí a ve velmi vyrovnané soutěži nakonec vyhrála," radostně zdůraznil Michálek.

Na úvod druhého hracího dne se Děčínu postavil asi nejtěžší celek na turnaji – Třemošná. Soupeř byl od začátku lepší, mladí Medvědi však bojovali, přesto nakonec prohrá-li 5:12. Předvedená hra potěšila oba trenéry a jednalo se 
o nejvyrovnanější utkání celého turnaje.

„V posledním utkání jsme nastoupili proti Zbraslavi zelená, která dosud předváděla  velmi kvalitní výkony. Naši hráči však, již se značnou 
únavou v nohách, zabojovali 
a medvědím srdcem udolali cenné vítězství 8:6. V konečném pořadí to znamenalo, že na skóre z minitabulky jsme obsadili výtečné třetí místo ze sedmi zúčastněných týmů, za Třemošnou a Zbraslaví Zelená. Celou akci dokreslovali neúnavní rodiče, bez kterých by takové turnaje neměly potřebnou šťávu," dodal závěrem Ondřej Michálek.