V těchto dnech dospělo play-off druhé hokejové ligy do finále. Zahrají si ho Řisuty, které vyzvou vítěze základní části – Tábor.

Děčínští hokejoví Medvědi vypadli v prvním kole, když prohráli se Sokolovem 2:3 na zápasy. Rozhodující duel Děčín doma prohrál 1:5. „Bohužel bylo vidět, že nám v rozhodujícím duelu ubývaly síly. Byli jsme zdecimovaní, ke všem těm zraněným se přidal Pořický a poslední utkání nedohrál ani Baránek. Navíc třetí a čtvrtý zápas jsme dohrávali prakticky o desíti lidech. To muselo být znát," hodnotil pátý zápas celé série trenér HC Děčín Karel Chládek.

Zklamaný byl i člen první útočné formace Michal Oliverius. „Dá se říci, že poslední utkání se podobalo tomu prvnímu. My jsme se do soupeře tlačili, ale vůbec nám nevycházely přesilovky. Naopak Sokolov trestal každou naši chybu. Evidentně nám už chybělo štěstí," uvedl zkušený děčínský forward.

Karel Chládek věděl, že jeho tým v početní výhodě několikrát selhal. „Samozřejmě se série zlomila v pátém zápase. Ale velkou roli hrály přesilové hry. Zatímco Sokolov nám v početní výhodě několik branek nasázel, my jsme byli 
v našich přesilovkách hodně impotentní," myslí si kouč HC Děčín.

Celkově však lze děčínskou hokejovou sezónu hodnotit jako dobrou. Tým skončil po základní části na třetím místě 
a v play-off rozhodně nezklamal. „Já bych řekl, že to byla úspěšná sezóna. Po celou základní část jsme podávali stabilní výkony. Od ledna jsme ale nebyli kompletní, a to se pak odrazilo v samotném play-off," litoval Chládek.

Na zranění a nemoci žehral také Oliverius. „Sezónu bych hodnotil pozitivně. Základní část byla dobrá. Play-off se sice výsledkově nevydařilo, ale musíme vzít v potaz, že hodně hráčů hrálo se zraněním a 
za pomoci injekcí," zdůraznil útočník Medvědů.

Děčínští hokejisté si v pátek 22. března střihnou rozlučkové utkání. Pak by již měli dostat zasloužené volno. Otázkou však je, kdo po sezóně v dresu Děčína končí. Podle našich zpráv by měl skon
čit Filipovský, Stezka, Růžek 
anebo Zika. „Máme od hráčů nějaké zprávy, že by chtěli skončit. Ale ještě je určitě budeme přemlouvat, aby to další rok vydrželi," usmívá se trenér Chládek.

Sám však ještě neví, zda bude na lavičce Děčína pokračovat. „Zatím jsem s vedením klubu o mé budoucnosti nejednal," dodal Chládek.

Kdo rozhodně nebude končit, je Michal Oliverius. „Těším se na volno, přeci jen musím doléčit některé šrámy. Ale už teď se těším na novou sezónu. Končit rozhodně nehodlám, chci ještě pár let hrát. Hokej mne pořád baví," řekl 
s chutí děčínský hokejist