„Máme téměř nejmenší rozpočet ze všech týmů ve druhé lize. Proto dostanou šanci mladší hráči. Musí si to ale zasloužit,“ zdůraznil trenér HC Děčín Jaroslav Hašek.

Poslední přípravný zápas jste nezvládli, když jste doma prohráli s týmem Engineers Prague.
Z naší strany to nebyl dobrý zápas. Na hráče dolehl náročný program. Odehráli pět utkání v sedmi dnech, k tomu chodí do zaměstnání a to se prostě musí projevit. Na to se nechceme vymlouvat, ale je to fakt.

Letní příprava finišuje. Jste s ní spokojený?
Odehráli jsme celkem devět přípravných zápasů, neustále jsme rotovali se sestavou, zkoušeli a hledali optimální složení. Některé zápasy bylo dobré, jiné zase ne.

Ve čtvrtek vám začíná sezóna. Co je potřeba ještě doladit?
Času už opravdu moc nezbývá, rádi bychom ještě zapracovali na přesilovkách a celkové organizaci hry. Tam jsou ještě stále rezervy.

Začínáte na ledě Bíliny. Co říci na adresu soupeře?
Bílina je nevyzpytatelný tým. Hrají pokaždé v jiné sestavě, nemají žádnou tvář, žádný systém hry. Ale bude na ně platit to, co na každého soupeře. Musíme dobře bruslit a být důrazní před oběma brankami.

Jak je na tom hráčský kádr? Budete ho ještě doplňovat?
Myslím si, že máme přetlak v útoku. Zvýší se nám tím konkurence a to je jedině dobře. Naopak máme trochu problém s obránci, proto jsme byli nuceni udělat pár střídavých startů z Ústí nad Labem.

Dáváte si nějaké konkrétní cíle?
Cíle zůstávají stále stejné a to je postup do play-off. Dále bychom chtěli ustálit výkonnost a nemít tak střídavé výkony. Máme téměř nejmenší rozpočet že všech týmu ve druhé lize a proto dostanou šanci mladší hráči. Ovšem musí si to zasloužit.

Budete vyloženě sázet na nějaké hráče? Kdo by měl být tahounem?
Obvyklá jména. To znamená ti starší a zkušenější. Oliverius, Volráb, osobně si myslím že i Pavel Zajan. To je obrovský dříč s velkým srdcem pro ostatní spoluhráče. A samozřejmě brankář Lavinger.

No vidíte, brankáři. Máte jasnou jedničku?
Uvidíme v průběhu sezóny. Čeká nás 40 zápasů v základní části, to je velká porce. Chtěli bychom tu zátěž rozložit mezi všechny. Velké slovo k tomu bude mít i trenér brankářů Martin Pošusta.

Co vzkázat před sezónou vašim fanouškům?
Všem bych chtěl hrozně moc poděkovat, děláme vše pro to, abychom jim přinesli zážitek ze hry. Fanoušci v Děčíně byli vždy skvělí a patří jim obrovský dík. Doufám, že si cestu na stadion najde v průběhu sezóny více lidí. Ale to je hlavně na nás.