Přitom v průběhu třetí třetiny vedli na ledě Řisut 3:1. Náskok ale neudrželi. „Možná to někoho překvapí, ale bod je pro nás dobrý. Máme teď problémy se sestavou, naopak domácí mají hráče z Kladna. Konečný výsledek není špatný,“ hodnotil utkání děčínský trenér Jaromír Carvan.

Hosty dostal do vedení Volráb, o chvilku později ale vyrovnal Janeček. V prostřední třetině se trefil Chovanec, který využil přihrávku Kopty. Když pak ve 45. minutě prezentoval pěknou střelou Vacek, zdálo se, že tři body pojedou do Děčína. Deset minut před koncem Řisuty snížily, v 53. minutě pak Kos ve vlastním oslabení vyrovnal.

„Museli jsme dohrávat na pět obránců, Procházka nedohrál kvůli zranění ramene. Měli jsme tu vlastně patnáct hráčů, na konci zápasu se to projevilo. Navíc jsme dostali opravdu velmi laciné branky,“ přiznal Carvan.

Samostatné nájezdy hostům nevyšly, proměnili jediný. I jeden bod poslal Medvědy na druhé místo v tabulce. I tak má ale trenér společně s vedením vrásky na čele. „Soutěž jsme začínali s dvaceti hráči, aktuálně jsme mínus šest hráčů. Prvoligové Ústí má také zraněné, takže na jejich hráče, kteří jsou u nás na střídavý start, se nemůžeme na sto procent spoléhat. Šanci tak dostanou mladí, jinak to prostě nepůjde,“ uzavřel vše Carvan.

V sobotu 28. října bude hrát Děčín doma, od 18 hodin přivítá letos nepříjemnou Bílinu. V prvním utkání jí Medvědi porazili.

HC Řisuty – HC Děčín 4:3 sn (1:1, 0:1, 2:1 – 0:0)

Branky a nahrávky: 10. Janeček (Havelka, Fortelka), 50. Schildhabel, 53. Kos (Babický, Kružík), rozh. náj. Kos – 9. Volráb, 31. Chovanec (Kopta), 45. Vacek (Oliverius)

Rozhodčí: Battěk – Marek, Kučera.

HC Děčín: Lavinger (Šticha) – Procházka, Hříbal – Chmel, Kaltenböck – Balcar, Loukota – Vacek, Baranek, Hašek – Volráb, Zajan, Amirov – Oliverius, Chovanec, Kopta – Chmelař