Majitel hokejového Kladna sice není zdravotně úplně v pořádku. Bojuje i s nachlazením, do zápasové přípravy se před startem 1. ligy ještě nezapojil. A dlouho to nevypadalo na to, že slavná osmašedesátka svůj půst přeruší v Ústí. Teď je však situace jiná – podle posledních informací by měl dorazit a zápasové tempo prubnout.

Start Jágra ve večerním zápase není definitivní, jakékoliv rozhodnutí může přijít patnáct minut před utkáním. Na klubovém webu Kladna se ovšem v poutáku na duel proti Slovanu řeší Jágrův start, legenda tam dokonce říká, že je lepší do akce naskočit co nejdřív, i přesto, že se bude trápit.

„Jarda dopoledne byl s týmem na předzápasovém rozbruslení. Neumím však říct, zda opravdu nastoupí. Asi to není vůči ústeckým fanouškům fér, ale opravdu nevím. Rozhodne se až těsně před odjezdem. Pokud si ale mám tipnout, nastoupí tak na 68 procent,“ potvrdil velkou šanci na start Jágra s úsměvem Vít Heral, tiskový mluvčí Kladna.

Milan Hejduk a jeho synové.
Hokejová legenda Milan Hejduk tráví čas na severu Čech

Tato fráze vypadá pro ústecké fanoušky hodně nadějně. A co se týče dalších zápasů Jágra proti Ústí – ve hře stále zůstává jeho angažmá v Třinci – takže se v severočeské metropoli nemusí v nadcházející sezoně vůbec objevit.

Hokejisté Ústí mají za sebou nejnáročnější část přípravy, kádr zatím trenéři stále ladí. „Pořád jsme ve fázi testování, proti Kladnu nastoupí trojice hráčů, která je zde na testech z Chomutova. Fanoušci uvidí také Jeřábka ze Sparty. Chceme hráče vidět v zápasovém zatížení, určitě ještě nepůjde o finální složení,“ přiblížil dnešní sestavu Slovanu jeho trenér Jan Čaloun.

Severočeši jdou do zápasu po více než deseti dnech. Zatím odehráli dva duely a v obou si s chutí zastříleli – Slovan nejprve smetl Sokolov 5:1 a poté sestřelil Děčín 7:1.

Hokejisté Ústí nad Labem, ilustrační foto.
V Sokolově bůra, v Děčíně sedm. Slovan začal přípravné zápasy skvěle

Historické kanadské bodování NHL:Wayne Gretzky – 2857 bodů (894+1963)
Jaromír Jágr – 1921 bodů (766+1155)
Mark Messier – 1887 bodů (694+1193)
Gordie Howe – 1850 bodů (801+1049)
Ron Francis – 1798 bodů (549+1249)