Strom zcela zablokoval silnici. Hasiči za několik minut strom zcela zlikvidovali. Další spadlý strom byl hlášen směrem na Maxičky a dále pak u Arnoltic, směrem na Janov.

Na Jedlové se zranil jezdec na bobech.
Muž se na Jedlové zranil při bobování, se zraněním břicha skončil v nemocnici

„V okresu Děčín vyjížděly hasičské jednotky ve 26 případech. Stromy a větve spadly na vozovku u Srbské Kamenice, Harrachova, Dolní Kamenice, Růžové, v Děčíně – Maxičkách, u Dolní Poustevny, Jílového, na elektrické vedení u Lipové, na silnici v Rumburku, u Růžové, Lobendavy, Nové Olešky, Doubic, Kerhartic, Dolní Chřibské, Jetřichovic, České Kamenice, na trať u Mikulášovic, na silnici u Janova, Mezné, a Mlýnů,“ dodal tiskový mluvčí hasičů Lukáš Marvan. 

Kalamitní stav, který vyhlásila ve středu večer pro děčínský okres ČEZ Distribuce, nadále trvá. Přibyly nové poruchy především na Děčínsku v lokalitě Šluknovského výběžku.

"Během dopoledne se nám podařilo zprovoznit dodávky v Mikulášovicích a v Brtníkách. Momentálně pracujeme na obnově v Rynarticích, Dolní Poustevně, Fojtovicích a v Rybništi," uvedla ve čtvrtek dopoledne mluvčí ČEZ Soňa Holingerová.

Doubici zasypal sníh.
OBRAZEM: Doubici zasypal sníh. Vypadá jako pohlednice od Lady

Ve čtvrtek 10. ledna ráno uzavřeli městští strážníci v České Kamenici přístupovou komunikaci do Rabštejna. Došlo tu k řícení stromů, které může s ohledem na sněhovou situaci ještě pokračovat. Zasahovali zde hasiči a situace byla vyhodnocena jako nebezpečná.