Nejprve vyjeli jílovští hasiči do Martiněvsi, kde hořelo ve starém statku na Kamenném dvoře. Oznamovatel viděl z místa šlehat plameny. Na místo okamžitě vyjely tři hasičské jednotky (profesionální hasiči Děčín, dobrovolní hasiči Horní Žleb a Jílové-Modrá). Jako první přijela na místo Městská policie Jílové.

"Strážníci zjistili, že je na místě oznamovatel, který hlídce ukázal přesné místo. Ve starém objektu hořel travní porost. Hasiči následně provedli uhašení a zajistili důkladné prolití místa a okolí vodou. Včasné oznámení požáru zabránilo rozšíření požáru do okolí." uvedl za hasiče Tomáš Straka.

Násladný výjezd byl opět společný se strážníky z Jílového a to k úniku provozních kapalin v ulici Boženy Němcové. "Nafta, která pravděpodobně unikla z osobního automobilu se dostala i do místní kanalizace. Hasiči zamezili dalšímu šíření a skvrnu následně zlikvidovali," popsal Straka.

Chemikálie. Ilustrační foto.
S chemikáliemi na půdě pomohli hasiči z Děčína

Poslední výjezd vedl k akutnímu otevření uzavřených prostor do Nádražní ulice v Jílovém. Po příjezdu na místo zasahovala již Policie ČR. Hasiči se za asistence policie dostali do bytových prostor přes okno.

"Důvodem zásahu bylo oznámení sousedů, že delší dobu neviděli staršího muže a bojí se o jeho zdraví. Po vniknutí do prostor hasiči zjistili, že v bytě nikdo není, ale je zde zapnut vařič," upřesnil hasič. Místo bylo následně předáno Policii ČR a hasiči se vrátili zpět na základnu. 

Bývalá slévárna ve Varnsdorfu je opět v plamenech.
Bývalá slévárna ve Varnsdorfu byla opět v plamenech. Chytl navezený odpad