Zeleninové smažené placky
Budeme potřebovat
- 1 cuketa
- 2 mrkve
- 150 g tvrdého sýra – cheddar nebo gouda
- 2 vejce
- hrst strouhanky
- sůl
- nasekané bylinky
- zakysaná smetana
- polníček
- svazek ředkviček
- příloha – hranolky do trouby

Postup:
Cuketu nastrouháme nahrubo, zlehka osolíme a necháme 20 minut stát. Poté vymačkáme a vylijeme veškerou vodu, kterou cuketa pustila.
Přidáme nahrubo nastrouhané mrkve, sýr na kostičky, vejce, nasekané bylinky či koření strouhanku dle potřeby. Tvarujeme tenké placičky a opékáme na pánvi z obou stran dozlatova (můžete dělat i v troubě, na pečicím papíře).
Zkoušeli jsme k nim hranolky do trouby ve tvaru V, se kterými se i skvěle nabírá dip. Supr příloha a večeři máte do půl hodiny na stole.
Podáváme se salátem z polníčku a ředkviček, přidáme také jednoduchý dip ze zakysané smetany, prolisovaného česneku, soli a pepře.
O Markétě
Markéta Chovancová je nadšenou tvůrkyní fantastických moučníků i slaných pokrmů. O své umění se s Vámi pravidelně dělí v našem seriálu. Markétiny recepty můžete sledovat také na Instagramu a Facebooku.