Zapečené těstoviny s uzeným masem

Budeme potřebovat (na 4 porce):

  • 300 g semolinových těstovin
  • 300 g uzeného masa
  • 2 menší cibule
  • 2 jarní cibulky
  • sůl
  • pepř
  • 1 lžička drceného kmínu
  • 4 vejce
  • 50 ml mléka
  • 2 lžíce oleje
Vojtěch Václavík provozuje několik úspěšných restaurací
Kuře není žádná nuda. Nové rady promění jídlo za 100 korun v delikatesu

Postup:

1. Ve velkém hrnci dáme vařit osolenou vodu. Když začne vřít, nasypeme do ní těstoviny a vaříme do skoro měkka. Přeci jen je budeme ještě péct.

2. Cibuli nakrájíme na jemno a pozvolna opečeme na oleji do lehce zlatova.

3. Těstoviny zcedíme a propláchneme studenou vodou. Přidáme k nim opečenou cibuli.

4. Uzené maso nakrájíme na kostičky a opečeme do zlatova (já měl krkovici, tak nebylo třeba přidávat olej, ale u suššího maso trochu přidejte). Na poslední minutu k němu přidáme kmín, aby se hezky rozvoněl.

5. Jarní cibulku nakrájíme na jemno a přidáme k těstovinám.

6. K těstovinám přidáme i uzené maso opečené do zlatova.

8. Opepříme, promícháme, ochutnáme a případně dochutíme solí a pepřem.

Karí z mletého krůtího masa
Snadné a rychlé vaření. Recepty, které zvládnete do půl hodiny

9. V misce rozšleháme vejce s mlékem.

10. Vejce přilijeme k těstovinám a celou směs důkladně promícháme (nezalívejte těstoviny vejci až na pekáči, velká část by jich zůstala na povrchu).

11. Všechno přemístíme do vhodného pekáče a pečeme cca 40 minut při 200 °C. Do lehce zlatova na povrchu i zespodu.

12. Servírujeme s kyselou okurkou.

David v kuchyni je kuchař, který se snaží ukázat lidem, že připravit si doma kvalitní a chutné jídlo nemusí být žádná věda. Už druhým rokem tvoří každý den nový recept pro Vaši inspiraci. Davidovy recepty můžete sledovat také na Instagramu.