Rychlé lívanečky na snídani

Budeme potřebovat:

3 vejce
400 ml mléka (dala jsem kokosové, chutná úžasně a lívance jsou z něj opravdu luxusní)
250 g mouky (třeba hladká, já do těchto věcí namíchám vždycky zbytky mouk co mám, takže klidně hladká, pohanková, špaldová, s nějakou mandlovou, kokosovou apod.)
2 lžíce třtinového cukru
1 lžička skořice
špetka soli
půl kypřícího prášku (dávám vinný kámen)

Postup: Oddělíme vejce na žloutky a bílky. K bílkům přidáme špetku soli, vyšleháme sníh. V druhé misce vyšleháme žloutky s mlékem do pěny. Mléko i vejce by měly mít pokojovou teplotu. Poté přidáme ostatní suroviny, tedy mouku smíchanou s kypřicím práškem, cukrem, skořicí a opět prošleháme.

Tvarohové koblihy
Rychlé tvarohové koblížky bez kynutí: recept je jednoduchý a výsledek skvostný

Rozehřejeme pánev na střední plamen, mašlovačkou potřeme olejem (já dávám přepuštěné máslo nebo kokosový olej), lžící tvarujeme lívance na pánvi (nebo lívanečníku) a opékáme z obou stran dozlatova. Lívance podáváme s čím máme rádi, třeba s bílým jogurtem, tvarohem či zakysanou smetanou a čerstvým ovocem.Nakonec lžící po částech vmícháme ušlehaný sníh. Necháme 5 minut odstát, mezitím si nachystáme pánev.

O Markétě

Markéta Chovancová je nadšenou tvůrkyní fantastických moučníků i slaných pokrmů. Je autorkou blogu Markéta v troubě. O své umění se s Vámi pravidelně podělí v našem seriálu. „Vaření a pečení je pro mě největší koníček a baví mě dělat dny lahodnější a krásnější. Nejvíce mě hřeje u srdce, když mi ostatní posílají fotky povedených pochoutek, které vytvořili právě na základě zveřejněných receptů. Tak se nechte inspirovat také a třeba si obohatíte svůj repertoár jídel, která si vaříte doma,“ říká Markéta s úsměvem.

Markétiny recepty můžete sledovat také na Instagramu a Facebooku.