Penne se sýrovou omáčkou, kuřecím masem a zeleninou

Budeme potřebovat (na 2 porce):

  • 150 g penne
  • 200 ml 12% smetany
  • 150 g cheddaru
  • 200 g kuřecích prsou
  • 2 lžičky solamylu
  • 2 lžičky sušeného česneku
  • drcené chilli dle chuti
  • 50 g mraženého hrášku
  • 50 g mražené kukuřice
  • 1 bílá část z jarní cibulky
  • sůl a pepř
  • rostlinný olej
  • 3 lžíce nasekaných bylinek (já použil petrželku a pažitku)
Brrrr. Bršlice. Polévka z ní je ale výborná a navíc léčí
Brrrr, bršlice? Polévka ze známého plevele je výborná a navíc léčí

Postup:

1. V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a uvaříme v ní těstoviny dle návodu (vařte o minutku méně, ještě je budeme chvíli vařit s omáčkou).

2. Po uvaření těstoviny scedíme a propláchneme studenou vodou, aby se zchladily a déle se již nevařily.

3. Kuřecí maso nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme a lehce obalíme v solamylu.

4. Pánev s olejem rozpálíme a vložíme opékat maso do lehce zlatova. Poté dáme stranou.

5. Do rendlíku dáme smetanu a pozvolna přivedeme k varu.

6. Přidáme strouhaný sýr a mícháme do úplného rozpuštění.

7. Svaříme do lehkého zhoustnutí. Omáčka nemusí být hustá moc, část tekutiny ještě vsáknout těstoviny, tak ať pak není příliš hustá.

Brokolicový salát s tofu a zálivkou s misem
Japonské miso dokáže v kuchyni opravdové divy. Vyzkoušejte osvědčené recepty

8. Omáčku dochutíme solí, pepřem, sušeným česnekem a chilli.

9. Do omáčky přidáme těstoviny, opečené maso, nakrájenou jarní cibulku, hrášek a kukuřici.

10. Necháme vše krátce prohřát. Použijte mladý mražený hrášek.

11. Vypneme plotnu, vmícháme bylinky a dochutíme solí a pepřem.

David v kuchyni je kuchař, který se snaží ukázat lidem, že připravit si doma kvalitní a chutné jídlo nemusí být žádná věda. Už druhým rokem tvoří každý den nový recept pro Vaši inspiraci. Davidovy recepty můžete sledovat také na Instagramu.