Pečené knedlíčky s mákem

Budeme potřebovat:

  • na knedlíčky:
    • 500 g brambor
    • přibližně 220 g špaldové hladké mouky
    • 1 ks vejce
    • máslo
  • na posypání:
    • pomletý mák
    • pomletý třtinový cukr
    • máslo
Cuketové halušky
Cuketové halušky: Zdravá příloha, která nasytí i jako samostatné jídlo

Postup:

1. Brambory uvaříme ve slupce. Po dovaření je necháme vychladnout.

2. Brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Smícháme je s moukou, vejcem a vypracujeme nelepivé těsto. Podle potřeby dosypeme ještě mouku.

3. V hrnci si dáme vařit vodu.

4. Než se začne voda vařit, vypracované těsto rozdělíme na čtyři části. Každou část rozválíme na dlouhý, tenký váleček, ze kterého odkrajujeme přibližně 2 cm knedlíčky.

5. Knedlíčky po částech přidáváme do vody (já jsem vždy uvařila knedlíčky z jednoho válečku, ať se jich nevaří moc najednou).

6. Vaříme je, dokud nevyplavou na povrch.

Vajíčková pomazánka může být vynikající velikonoční lahůdkou
Ideální svačinka? Rychlá vajíčková pomazánka je chutná a má mnoho variant

7. Hotové knedlíčky dáme na pánev a osmahneme je na másle do zlatova.

8. Mák smícháme s cukrem podle potřeby.

9. Knedlíčky posypeme makovou drobenkou, polijeme rozpuštěným máslem a podáváme.

Pekne papkaj je slovenská rodinná značka. Tak jako každý rodič chtějí autoři blogu pro děti jen to nejlepší. Inspirujte se jídelníčkem s chutnými, jednoduchými a zdravými recepty, které pro vás vybíráme. Originální jídla zaujmou nejen děti, ale i dospělé. Recepty můžete sledovat také na Instagramu.