Třetí Neratovice nemají Vilémov v oblibě. Vždyť ho ve vzájemném souboji ještě nikdy neporazily. A platí to i po tomto víkendu. Remízový zápas rozhodla 90. minuta. Po odkopu Jíny kopali domácí rohový kop. Ten neratovická obrana odvrátila pouze za vápno. Tam číhal střídající Soukup a nikým nehlídaný ho parádně napálil do sítě. „Dnes jsme neodehráli úplně dobrý zápas. Sice jsme byli herně lepší, ale moc brankových příležitostí jsme si nevytvořili. Nakonec nás soupeř potrestal brankou v poslední minutě," přiznal hostující trenér Jan Studený.

Zápas to byl jinak vyrovnaný, šance byly na obou stranách. Domácí se při gólovkách Neratovic mohli spolehnout na dobře chytajícího Vaňáka. „Chyběli nám tři důležití hráči, kteří mají místo v základní sestavě. Kluci dřeli až do poslední minuty. Konečně se také na nás usmálo štěstíčko. Všichni tři rozhodčí podali velice korektní výkon rovnající se jasné rovině a tak to má být. Nakonec rozhodla dělovka Soukupa. Taková střela prostě nemá obdoby," rozplýval se vilémovský manažer Libor Sklenář.

Vilémov má 22 bodů a poskočil v tabulce na dvanácté místo. V dalším kole ho čeká opět těžký soupeř, neboť se představí na půdě kvalitních Litoměřic.

Stap Vilémov – Neratovice Byškovice 1:0 (0:0)
B: 90. Soukup. R: Mrkáček. ŽK: 2:3, 150 diváků.
Vilémov: Vaňák – Krasnický, Jirchář, Hnízdo, Jindřich – Helm, Vavroušek, Jägr, Čuda (75. Soukup) – Čonka (83. Jantač), Kaňkovský.