„Vítězství nad Mostem si vážíme. Už před utkáním jsem říkal, že hra Baníku by nám měla vyhovovat. Je dobře, že kluci dali zapomenou na špatný výkon v Sokolově, kde se jen nakopávalo. Proti Mostu se hrál zase pěkný fotbal. V úvodu jsme neproměnili dvě šance, trochu mne to přidělalo starosti. Musím uznat, že rozhodla poslední patnáctiminutovka v první půli. Ve druhém poločasu tempo opadlo, přesto jsem rád, že jsme se prosadili po standardní situaci," zhodnotil utkání varnsdorfský stratég Zdenko Frťala.

Tým z Kotliny na svého soupeře vlétl, tak jako před dvěma týdny proti Ústí nad Labem. „To vyplynulo ze hry. Na krajích hřiště máme typologicky rychlostní typy. Dvakrát tam byl v dobré šanci Láďa Martan. Ale bohužel nedal. Kluci však pokračovali v tom, co jsme si v kabině řekli a nakonec to vedlo k vítězství," vysvětluje Frťala.

Všichni střelci mají svůj příběh. Dvě branky Ladislava Martana dělá z varnsdorfského rychlíka nejlepšího kanonýra klubu (celkem tři trefy). Jiří Schubert a Petr Zieris se trefili vůbec poprvé po příchodu do klubu. „Myslím, že přispění do klubové pokladny je nemine. Speciálně mne těší, že se trefil Schubert a Zieris. Jirka Schubert na tréninku dře, ale zatím mu to tam nepadalo. Už jsme se o tom bavili, musí si věřit. Právě proto jsme stáli o jeho služby, aby dával branky," tvrdí lodivod Varnsdorfu.

Varnsdorf měl zatím doma dva skvělé první poločasy, které rozhodly o šesti bodech. „Když si vezmeme minulou sezónu, tak jsme hrozně rádi, že se v prvních dvou domácích duelech takto dařilo. K tomu kluci ještě přidali kvalitní hru. Sice máme za sebou jen tři kola, ale zatím se nám před vlastním publikem dařilo," skromně říká Frťala.

Tři zápasy, šest bodů, jedna inkasovaná branka a třetí místo v tabulce. Přesněji řečeno – dobrý vstup do sezóny. „Mrzí nás jen zápas v Sokolově. Tamní Baník hraje agresivně a vysoko napadá. I přesto jsme tam měli dvě vyložené šance. Ale už je to za námi a my už musíme myslet na čtvrtý zápas, kdy jedeme do Pardubic," dodal varnsdorfský kouč.

To trenér Baníku Milan Zach musel spolknout velmi hořkou pilulku, jeho tým ve Varnsdorfu nepředvedl prakticky nic. „Prvních třicet minut to bylo takové oťukávání, oba týmy spíše vyčkávaly. Hlavně z naší strany tam bylo hodně nepřesností, chyběla mi hlavně kvalita v našem útoku. Rozhodl pokutový kop, po něm naši hráči úplně vypadli z role a zbytek poločasu patřil domácím. Ve druhém poločase jsme se snažili, měli nějaké standardní situace, ale vyloženou šanci jsme neměli. Varnsdorf vyhrál naprosto zaslouženě," hodnotil utkání zklamaný kouč Most Milan Zach.

Varnsdorf má po třech kolech šest bodů a je třetí, Most má body čtyři je desátý. V dalším kole jede Varnsdorf na půdu nováčka z Pardubic (11), Most se představí na domácím hřišti, když přivítá třináctý celek druholigové tabulky – Graffin Vlašim.