Protáhnou svou jarní šňůru neporazitelnosti? To se dozvíme v neděli okolo půl sedmé večerní. Fotbalový Varnsdorf totiž doma hostí kvalitní Hradec Králové.

Svěřenci Romana Veselého třikrát v řadě bodovali. Díky pěti bodům tak utekli z posledního místa. Nyní je ale čeká zkušený tým, který navíc v posledním kole doma porazil první Znojmo 3:1. „Na adresu Hradce mohu říct jen samá pozitiva. Má postupové ambice, velmi dobrou formu a zvýšené sebevědomí po vítězství nad Znojmem. Má také velmi šikovné ofenzivní hráče podporované kvalitní rozehrávkou od Jirky Janouška," pochvaloval soupeře obránce Varnsdorfu Pavel Tvaroha.

„Ač se to nezdá postavením v tabulce, tak Varnsdorf má svoji kvalitu. Fotbal tam dělají dlouhodobě dobře, tým mají kvalitně poskládaný. Musím říct, že je to nepříjemný soupeř a nečeká nás nic jednoduchého. Když navážeme na výkon z utkání proti Znojmu a plně se vydáme, tak můžeme pomýšlet na úspěch," upozorňuje na sílu protivníka kouč Hradce Králové Karel Podhajský.

Ale ani domácí nehází flintu do žita. V boji o záchranu potřebují každý bodík. „Rozhodně neskládáme zbraně. Budeme chtít vyhrát v domácím prostředí přímočařejší fotbal. Musíme oproti utkání proti Táborsku zlepšit koncentraci a pohyb bez míče. Pokud využijeme slabin soupeře, které známe, věřím, že bychom mohli zvítězit," dodal bojovně naladěný Tvaroha.

Nedělní utkání začíná v Kotlině v 16.30. Jako hlavní sudí ho bude řídit pan Lerch, asistovat mu budou Ratajová s Vitnerem.