Velmi důležité utkání začal domácí Rumburk skvěle. Ve 13. minutě dotlačil míč do sítě Dragoun po chybě trmického brankáře. A o tři minuty později uklidil míč do sítě Červeňák. Rumburk na chvilku polevil a toho využili hosté, když se po chybě levé obrany domácích prosadil trmický kanonýr Uhlíř a snížil na 2:1.

Do druhé půle ovšem vstoupil Rumburk náporem, na další branky si však musel počkat. A opět to byly góly slepené. V 59. minutě zakončil bravurně své sólo Červeňák. A za další dvě minuty dorazil míč do sítě kapitán Havel, po přihrávce Chlady. Zbytek utkání se tak odehrál už jen z povinnosti, přesto Rumburk mohl slavit jasnou výhru 4:1.

Domácí trenér Josef Rákosník byl s výsledkem samozřejmě spokojen. „Dnes se hrálo vlastně o šest bodů a já jsem rád, že jsme to utkání vyhráli. Začali jsme dobře, vstřelili poměrně rychle dvě branky. Pak jsme zase tradičně polevili, vyrobili zase naší tradiční chybu v obranné fázi a dovolili soupeři snížit.Ve druhé půli jsme pak dvěma slepenými góly rozhodli o výhře. Závěr zápasu za stavu 4:1 si dovedu představit odehrát ve větší pohodě, hlavně v obranné fázi jsme hráli dost lehkovážně. Do utkání nastupovali někteří hráči se zdravotními problémy, ale zvládli jsme to a já jim za to chci poděkovat," uvedl kouč vítězů.

Jednu branku vstřelil také kapitán Patrik Havel. „Začátek byl dobrý, jen ke konci poločasu jsme se nechali zbytečně zatlačit. Nyní máme před Trmicemi náskok osmi bodů a to už je docela dobré. Věřím, že se zlepší nálada v kabině," myslí si rumburský kapitán.

Rumburk je tedy na jedenáctém místě a vydoloval prozatím 26 bodů. Nyní ho čeká utkání v Roudnici s tamní rezervou, která je šestá.

FK RUMBURK - MSK TRMICE 4:1

Branky: Červeňák 2, Dragoun, Havel – Uhlíř. R: Urban. ŽK: 2:3. Diváci: 50. Poločas: 2:1.

FK Rumburk: Hadar – Dragoun, Posnar, Pokorný, Stankovič – Chlada, Pilko, Havel, Šott – Červeňák, Jarábek. Střídali: Trégr, Dvořák.