„Přijeli jsme pouze v jedenácti lidech, celý zápas navíc musel odehrát vedoucí mužstva Petr Kurel. Už před výkopem bylo jasné, že i v případě vítězství na druhé místo nedosáhneme. Stále nás hodně mrzí bodová ztráta v derby s Rumburkem," smutně říkal vilémovský manažer Libor Sklenář.

Úvodní půle přinesla vyrovnaný fotbal. „My jsme působili sehraněji, domácí se zase rvali o každý míč. Dvě minuty před koncem poločasu navíc Bílek zbytečně fauloval. Přišla penalta, kterou Polák proměnil," pravil Sklenář.

Ani po změně stran se hostům střelecky nedařilo, naopak Hrobce trestaly Vilémov z rychlých protiútoků. V 72. minutě nejprve utekl z půlky hřiště Kala a střelou k tyči nedal Michálkovi šanci. Pět minut před koncem nejprve Hendrich trefil tyč, o chvilku později se ale tentýž hráč nemýlil a uzavřel na konečných 3:0.

Pro Vilémov, který jinak zažil parádní sezónu, to je trochu smutné zakončení letošního ročníku. „Úspěšná sezóna skončila, je zapotřebí rychle zapomenout na poslední dva výsledky, dát se dohromady zdravotně a za měsíc začít s přípravou na další sezónu. Děkujeme všem fanouškům, kteří s námi jezdili na venkovní zápasy, že i přes některé špatné výsledky na naše kluky nezanevřeli a budou pokračovat," dodal zkušený vilémovský manažer.

To domácí nováček má důvod k radosti. Právě tříbrankové vítězství Hrobcům zajistilo záchranu v krajském přeboru.

FK Hrobce - Stap Vilémov 3:0 (1:0)

Branky: Polák (PK), Kala, J. Slavíček. R: Sejkora. ŽK: 1:2. Diváci: 60.

Vilémov: Michálek - Bílek, Vavroušek, Jirchář, Čuda - Buryánek, Jägr, Jindřich, Vaníček - Kurel, Kaňkovský.