Zažili podařenou zimní přípravu, vyhráli děčínský turnaj a mají nového trenéra. Fotbalový celek z Vilémova v sobotu na hřišti SK Libiš zahájí svou jarní divizní pouť, na jejímž konci by chtěl vytouženou záchranu.
Ale hned první soupeř bude pro svěřence Jana Studenovského tvrdým oříškem. „Jedeme tam jako outsider, a tak můžeme jenom překvapit," skromně praví vilémovský manažer Libor Sklenář.

Pojďme se ohlédnout za vaší zimní přípravou. Jaká podle vás byla?
Já jsem vcelku spokojen. Jen tréninková účast některých hráčů nebyla dle mých představ, ale chápu, že je dnes na prvním místě zaměstnání a pak zábava.

Vyhráli jste s přehledem turnaj O pohár města Děčína. Nevadilo vám, že vám soupeři na tomto zimním klání více nezatopili?
Je pravda, že kromě Skalice jsme tam nenarazili na kvalitního soupeře a to je trochu škoda.

Můžete prozradit, jaké hráče jste v zimě přivedli do vašeho kádru?
Nově zde jsou gólman Ondrka z Velkého Března, Helm z Jablonce nad Jizerou , Čonka z České Lípy, Ruszó z Krásné Lípy a Jantač z Doks. S jejich přístupem i hrou jsme vcelku spokojeni, ale určitě nebudou všichni hned v základní sestavě.

Po podzimní části jste vyměnili trenéra. Jak k vám Jan Studenovský vůbec zapadl?
Zatím jsem s ním spokojen, mohl by být trochu tvrdší v tréninkové vytíženosti hráčů. Ale jinak přinesl do týmu nového zdravého ducha.

Jaro zahajujete v Libiši, kterou jste na podzim doma porazili 2:1. Co říci na adresu soupeře?
Jedeme tam jako outsider, 
a tak můžeme jenom překvapit. Rozhodli jsme se, že venku budeme hrát v jiném rozložení než doma, takže uvidíme, co to přinese, či nepřinese.

Bude vám někdo při sobotním zápase chybět?
Chybět bude jen zraněný Kurel, který stejně neabsolvoval prakticky vůbec žádnou fázi zimní přípravy a vypadá to, že je pro jaro ztracen. Menší havárii měl před posledním tréninkem Kopřiva a leží v nemocnici, takže zřejmě nezasáhne do prvního utkání. Ale věřím, že pak už by měl být fit a připraven.

Co udělat pro záchranu divize?
Chceme hrát důstojnou roli, pokusit se o záchranu, ale i kdyby se to nepovedlo, tak z toho žádnou tragédii dělat nebudeme.

Na co se můžou těšit vaši fanoušci při domácích zápasech a vůbec v roce 2016?
Neopouštíme ani na tento rok naše tradiční marketingová lákadla, jako například slosování vstupenek, programy, propagační předměty s logem klubu, udírnu s domácími klobásami, dětské hřiště, točené pivečko, babiččiny langoše či steaky. A připravujeme na květen v rámci oslav založení fotbalu ve Vilémově různé akce přímo na stadionu, jako bude vystoupení Martina Maxy nebo skvělého imitátora Waldy Nerušila. Dále vydáme Almanach s mnoha historickými fotkami
a sledem zpráv od založení klubu až k dnešku. Na našich internetových stránkách se brzy objeví na 200 kusů historických fotek, které budou vystaveny i při hlavních oslavách na hřišti 2. července.