Vítězství potřebovali jako sůl, důležitý zápas zvládli. Fotbalisté Vilémova doma jasně přehráli Proboštov 3:0, přerušili sérii čtyř zápasů bez výhry a snad se v krajském přeboru nadechli k lepším zítřkům.

Oddechl si i vilémovský kouč František Dužár. „Jestli se mi ulevilo? To víte, že ano. Ale není to jen o mně, ale o celém týmu. Je o mně známo, že s mužstvem doslova žiji, vyhráváme spolu, ale i prohráváme," zdůraznil.

Máte za sebou důležitý zápas a hlavně důležitou výhru. Jak zpětně hodnotíte vítězství nad Proboštovem?
Pro nás všechny to byl důležitý zápas, všichni ho chtěli zvládnout. Na hřišti nebyl nikdo, kdo by nedal do zápasu vše, co v něm je. Výsledek mohl být ještě více jednoznačný, ale brankář Račuk v bráně hostů doslova čaroval a tím Proboštov držel pořád ve hře. Ale naše vůle urvat tři body byla přece jen větší. Vítězství nám pomohlo vrátit si potřebné sebevědomí, které jsme nutně potřebovali.

Ulevilo se vám? Přece jen čtyři porážky v řadě nebyly pro Vilémov dobrou vizitkou…
Jestli se mi ulevilo? To víte, že ano. Ale není to jen o mně, ale o celém týmu. Je o mně známo, že s mužstvem doslova žiji, vyhráváme spolu, ale i prohráváme.

Co vám v těch čtyřech zápasech chybělo? Přitom v prvním kole jste jasně přehráli Modlany…
Bylo to, jako kdybychom si v prvním zápase vybrali střelecké štěstí. Dali jsme sedm branek a v dalších zápasech se nemohli prosadit. Přitom šance, které jsme si vypracovali, byly obrovské. Chybělo nám větší štěstíčko.

Necítil jste od vedení klubu po pěti kolech přece jen nějaký větší tlak na zlepšení výsledků?
Tlak od vedení nebyl. Jak jsem říkal už dříve, chtěl jsem, aby vyhráli kluci na hřišti. Vedení samozřejmě bedlivě všechny zápasy sleduje, manažer Libor Sklenář fotbalu hodně rozumí a viděl sám, že hra byla celkem obstojná. Do šancí jsme se dostávali rychlou kombinační hrou a vytvořili si mnoho příležitostí, které jsme bohužel nedokázali proměnit.

Jaké máte s Vilémovem osobní ambice?
Ambice jsou celkem jasné, posunout Vilémov do vyšších pater tabulky, bavit se fotbalem a přitáhnout k nám ještě více diváků, kterých po sestupu z divize hodně ubylo.

V týmu máte také Matěje Kotiše. Ten toho ale zatím moc nenahrál. Důvod?
Matěj je špičkový fotbalista, kterého bychom už nutně potřebovali na hřišti. Ale dokud je ještě přijatelné počasí, snaží se co nejvíce dodělat vše potřebné na svém baráku, jehož stavbu dokončuje. Takže si už přeji, aby začalo pršet a Matěj už byl s námi (smích). Věřím, že do Horního Jiřetína s námi už pojede a mohl by pomalu během hry naskočit do utkání.

Teď jedete do Horní Jiřetína, který má o dva body více. Co od soupeře očekáváte?
Od soupeře čekám, že bude chtít doma určitě zvítězit, ale my tam nepojedeme na výlet. Chceme navázat výsledkově na náš poslední domácí zápas a rozhodně chceme bodovat!

A JAK TO VIDĚL MANAŽER LIBOR SKLENÁŘ?

„Hráči podali výrazně lepší a zodpovědnější výkon, než v minulých čtyřech zápasech a dokázali přesvědčivě zvítězit. Navíc si mohli výrazně vylepšit skóre, ale skvělý gólman hostů Račuk v jejich bráně někdy doslova čaroval. Hrálo se na kluzkém, ale výborně připraveném terénu a hosté přijeli s jednoznačnou taktikou a sice bránit v devíti lidech a podnikat rychlé brejky, těch však příliš nebylo."

Stap Vilémov – Proboštov 3:0 (1:0)

B: Krasnický, Čonka, Petr Kurel (PK). R: Vlašič. ŽK: 7:4. ČK: Havel – Petrik, 140 diváků.

Vilémov: Vaňák – Jindřich, Vavroušek, Jirachář, Krasnický – Kurel, Kopřiva, Havel, Buryánek (86. Čuda) – Kaňkovský, Čonka (68. Čurgali).