Naopak, Nagy musel v nastaveném čase zachránit pro domácí alespoň remízový bod. Proti Neratovicím už na vilémovské lavičce neseděl Michael Šimek. Ten v týdnu skončil a na jeho místo usedl Milan Suchomel. V termínu tohoto zápasu hrál také druholigový Varnsdorf, přesto přišel do zálohy pomoci Radim Breite.
„Po dlouhé době byl ale 
k dispozici zkušený Hyka," upozornil před zápasem vilémovský manažer Libor Sklenář.

Vilémov vstoupil do utkání tím nejhorším možným způsobem. Přišla chyba v rozehrávce a Kozák ji využil lehkou střelou k tyči – 0:1. Od té doby ale počítali brankové šance pouze domácí. „Breite 
z velké dálky minul. Hlavičku Kurela zlikvidoval hostující brankář. Na něm si pak ještě postupně vylámali zuby Čuda, Ruszó, Červeňák a Kurel," kroutil hlavou Sklenář.

Přesto v poločase vedly Neratovice 1:0. „Až na úvod utkání jsme do konce první půle byli lepším celkem. Hosté se po první trefě zatáhli do obrané ulity. Ale my jsme žádnou šanci neproměnili," litoval vilémovský funkcionář.

Po změně stran se obrázek hry prakticky nezměnil. Domácí jen marně bušili do obětavě bránícího soupeře. Nakonec se ale Vilémov vyrovnání přeci jen dočkal. Střídající Hyka poslal v nastaveném čase do vápna dlouhý centr. Ten dopadl k Nagymu, který ho nadvakrát propasíroval do neratovické branky – 1:1.

Přesto je to pro domácí málo, na Libiš, která je v tabulce před Vilémovem, ztrácí šest bodů. Vedení klubu flintu do žita ale rozhodně nehází. „Soupeř výborně bránil a my se dlouho nemohli prosadit. Sice máme jen bod, ale naděje na záchranu v divizi stále žije. Herní projev vůbec nebyl špatný," dodává Libor Sklenář.
Vilémov je na čtrnáctém místě. V dalším kole jede na půdu osmého Žatce.

STAP TRATEC VILÉMOV - NERATOVICE/BYŠKOVICE 1:1 (0:1)

Branky: 90. + 1. Nagy – 9. Kozák. R: Kubr. ŽK: 2:12. Diváci: 180.

Vilémov: Vaňák – Vavroušek, Nagy, Jirchář, Čuda – Ruszó 
(58. Hyka), Šťastný, Breite, Chod – Červeňák, Kurel.