„Příčin našeho sestupu nakonec bylo více. Tragédii z toho ale neděláme," tvrdí manažer Vilémova Libor Sklenář.

Po čtyřech divizních letech nakonec sestupujete z divize. Hodnocení sezóny nebude zřejmě pozitivní…
Je to smutné, ale je to tak. Na druhou stranu z toho neděláme zase tak velkou tragédii, 
i když je nám to všem líto, protože si myslím, že jsme na to měli. Jen nám chybělo občas štěstí v závěru zápasů, které jsme prohráli o branku a vždy v posledních minutách či nastavení. Bylo jich celkem devět.

Prožili jste hrůzný podzim. Myslíte, že výsledky v první části divize ovlivnily celou sezónu?
Tak asi to ovlivnilo také náš sestup, ale měli jsme ještě dost času se z toho na jaře dostat. Bohužel se to nepovedlo.

Už jste se zmínil o tom, že devět zápasů jste prohráli o jednu branku…
Určitě to byla jedna z hlavních příčin sestupu, ale těch bylo nakonec shodou náhod 
a okolností více. Odešli, nebo nehráli zkušení borci jako Šmalcl, Dvořák, Buryánek, Dobeš, Hyka a Kopřiva, kteří táhli mužstvo rok předtím. Druhý problém byl v náhradním hřišti, které je o hodně menší než náš rekonstruovaný hlavní pažit, a museli jsme celý soutěžní ročník bohužel sehrát na tom vedlejším. Třetím vlivem byli rozhodčí, kteří nás několikrát doslova zařízli a připravili svými „chybami" o nejméně deset až dvanáct bodů, které by nám určitě stačily k záchraně.

Co v týmu bude probíhat po sestupu do krajského přeboru?
                                                           Připravujeme již nový kádr na krajský přebor, kde bychom se po čtyřech letech chtěli nejprve aklimatizovat, neboť zde příliš hráčů nezůstane a bude zde spousta hráčů nových. Záleží, jak to poskládáme, jak 
k tomu budou hráči přistupovat a jak si povede staronový trenér. Cíle budou vytyčeny až po vyjasnění situace co do hráčského kádru, dolů bychom šli neradi a nahoru to asi hned první rok nepůjde. Pokud by se sehnal kvalitní kádr a hrála se špice, tak bychom se návratu nebránili, neboť jsme vcelku slušně finančně zajištěni. Takže nám na rozdíl od některých jiných mužstev žádné problémy nehrozí.

Takže od vás nemůžeme očekávat rychlý návrat do divizní soutěže?
Jak jsem již uvedl, nebude to asi tak jednoduché, protože kvalitní hráči na tuto soutěž 
v okolí nejsou, dojíždět z větší vzdálenosti se nikomu moc nechce. Varnsdorf si stáhl své hráče, kteří u nás působili, do nově vytvořené juniorky, takže nemáme moc možností kvalitně kádr doplnit. Ale nevzdáváme se a budeme se snažit hrát na nové travičce opět kvalitní fotbal a uvidíme, jak si povedeme.

Opět jste spolupracovali s Varnsdorfem a potažmo s jejich dorostem. Byli jste s touto výpomocí spokojeni?
S dorostem jsme byli velmi spokojeni, neboť nám kluci několikrát vytrhli trn z paty, aby nás vůbec bylo jedenáct 
a někdo na lavici. Bohužel o A mužstvu se to již tak říci nedá, neboť měli dost zraněných hráčů, hráli anglické týdny 
a stalo se několikrát, že nám nedali vůbec nikoho, s čímž jsme vůbec nepočítali. Především příchodem trenéra Suchomela jsme si mysleli, že to bude pro nás díky jeho vztahům s Vlastimilem Gabrielem výrazně lepší a povede to k záchraně.

Kdy budete začínat přípravu na nový ročník? A kdo bude vládnout vilémovské lavičce?
Začínáme 15. července, trenérem bude opět Michael Šimek a změn bude víc než dost. O tom, kdo to bude, se dozvíte, až se vše vyjasní a bude dotaženo do konce. Máme v hledáčku zhruba deset nových hráčů, několik jich stahujeme z hostování v jiných klubech, takže s tím zbytkem by tu mělo být okolo dvaceti lidí a z nich se pak bude rekrutovat sedmnáctka vyvolených.