I výkony varnsdorfského obránce Jana Neuberga, který strávil krátký čas právě na Žižkově, přispívají k výborné defenzivě, která od začátku soutěže inkasovala pouze jednou. A navíc z penalty. „Od naší defenzivní práce se musíme odrazit. Ale zase se nám nedařila mezihra," pravil.

Honzo, remíza se Žižkovem je pro vás vydřená. Souhlasíte?

Dá se to tak říct. Musíme poděkovat Mírovi, jeho výkon byl famózní a bez debat nás podržel. Parádně zlikvidoval tři šance. Má formu, musíme to zaklepat. Co se týče defenzivy, tak další nula je pro nás dobrá. Ale první poločas se nám vůbec nedařila mezihra. Nedostávali jsme se na míč. Po změně stran se to zlepšilo a ke konci tam byly i naše šance. Musíme přidat. I když nás postihly určité peripetie v sestavě, šanci dostali hráči, kteří se na hřiště zase tak moc nedostávali.

Problémy vám dělaly hlavně standardní situace kapitána Podrazkého. Kde byla chyba?

Podry to dobře kopal, míč letěl tam, kam měl. Ale pro nás je to poučení, musíme být první na míči a odehrát to.

Byla po herně nevydařené první půli bouřka v kabině?

Měli jsme si co vysvětlovat. První poločas byl hodně slabý a všichni to věděli. Ale vem to ďas, příště hrajeme zas (smích).

Varnsdorf opravdu zdobí skvělá obrana. Pět utkání, jediný gól z penalty…

To nás zdobí, vychází z toho naše hra. Na druhou stranu máme silně kombinační mužstvo na rychlé protiútoky. Musíme se cpát více do zakončení a využívat strany. Pak strašně trpíme.

Osm bodů po pěti kolech je docela dobrý vklad do sezóny, nemyslíte?

Je to dobré, možná se to ani nečekalo. Na druhou stranu to vlastně mohlo být i lepší. V Táborsku jsme dostali gól z penalty, proti Žižkovu se to v závěru mohlo přelít na naší stranu. Ale rozhodně jsme spokojení.

V dalším kole vás čeká dlouhá cesta do Vítkovic. Navíc se hraje netradičně v pátek už od 15.00…

Může to být stejné jako v Prostějově. Další nováček, který bude chtít doma bodovat. Musíme se dobře připravit a hrát na 100 %.