Druhá nejlepší obrana narazí na nejlépe střílející tým. Aneb Varnsdorf doma přivítá nováčka Viktorii Žižkov.

„Trenér soupeře David Oulehla dal do kupy nový tým. Bylo tam hodně změn. To, že nastříleli devět gólů a mají nejlepší útok v soutěži, hovoří samo o sobě. Musíme se připravit na jejich útočnou sílu. Ta má v podání zkušených hráčů jako Dočekal, Engelmann, Podrazký nebo Volke opravdu velkou kvalitu," razantně tvrdí trenér Roman Veselý.

Severočeši naposledy vyhráli 1:0 v Prostějově a rádi by potvrdili tři body zvenku vítězstvím na domácím pažitu. „Každý zápas začíná od stavu 0:0. A pak se nějak vyvíjí. Na nás je, abychom jeho průběh ovlivnili," má jasno Veselý.

Ten rozhodně u svých svěřenců nebude tolerovat jakési uvolnění po dobrém startu do sezóny. „O tom nemůže být řeč. Máme citelné ztráty, naopak na hráče budu apelovat, aby na faktorech jako je bojovnost a nasazení ještě více přidali," říká.

Varnsdorf opět nebude kompletní. „Zbrožek stále pyká za vyloučení na Táborsku. Brankář Kolář a útočník Rys mají reprezentační povinnosti. A někteří bojují se zraněním. Nebudu konkrétní. Doufám, že do neděle se dá ještě někdo dohromady," pevně věří Veselý.

Utkání 5. kola Fotbalové národní ligy startuje v neděli od 17.00.

Pimpara: Proti kamarádům se mi nehraje moc dobře

Jiří Pimpara (29), rodák z Rumburku, se vrací na místo činu. Obránce, který v letech 2010 2012 působil ve varnsdorfském dresu, se opět představí v Kotlině. Ovšem hájící barvy Viktorky Žižkov. „Těším se na to, že si zahraji doma. Ale proti kamarádům se mi nehraje moc dobře. Takové zápasy bych ani nemusel hrát," přiznal hráč, který má za sebou i angažmá v libereckém Slovanu.

„S některými kluky, co hrají ve Varnsdorfu, se vídám. Bavili jsme se o zápase, ale žádné popichování neproběhlo. Oni se ptali, co my, já se ptal, co oni," přiznal s úsměvem.

Žižkov sílu soupeře respektuje, ale rozhodně na sever Čech nepřijede s poraženeckou náladou. „My chceme vyhrát každý zápas. Ale Varnsdorf hraje dobře, vyšel mu vstup do sezóny. Respektujeme sílu soupeře, ale rozhodně nezalezeme do obrany. Budeme praktikovat naši hru a uvidíme, na co to bude stačit. Ale chceme bodovat," dodal Pimpara.