První herní přípravu mají za sebou fotbalisté Varnsdorfu. Na dobře obsazeném turnaji v Dubí O pohár Českého porcelánu nakonec skončili na čtvrtém místě.

Varnsdorf představil pět nových hráčů, v obou utkáních se postupně představil Fendrich, Mikinič, Synek, Polanský a Šraga. „Navíc se zpět do týmu vrátil obránce Pavel Tvaroha," prozradil Deníku varnsdorfský kouč Zdenko Frťala.

Na turnaji se ještě představil FK Teplice, Slovan Liberec a Dynamo Drážďany. V prvním semifinále, které se hrálo 2x35 minut, Liberec porazil 1:0 Drážďany a v tom druhém Varnsdorf prohrál s Teplicemi 0:4. Ve 14. minutě už Teplice vedly 2:0, po změně stran dal svou druhou branku Čajič 
a v poslední minutě uzavřel skóre Jindráček.

V boji o bronz, který se hrál šedesát minut, pak Varnsdorf začal dobře a právě Tvaroha ho dostal do vedení. Jenže německé Drážďany do přestávky skóre otočily a deset minut před koncem upravil Mueller skóre na konečných 3:1.

„Myslím si, že to pro nás byly opravdu kruté porážky. Vytvořili jsme si spoustu šancí, ale nedařilo se nám v koncovce. Ale herně to vůbec nebylo špatné," zhodnotil  Frťala varnsdorfské vystoupení na turnaji. Vítězem se stal Slovan Liberec, který ve finále porazil na penalty Teplice.

„Ve středu hrajeme v Čelákovicích přátelské utkání proti Znojmu. A v sobotu nás čeká další turnaj," dodal závěrem varnsdorfský kormidelník.

SEMIFINÁLE: VARNSDORF – TEPLICE 0:4 (0:2) B: 9. a 38. Čajič, 14. Vůch, 70. Jindráček.
Varnsdorf: Fendrich – Jakobovský, Zbrožek, Kouřil, Šraga – Cana, Kotiš – Rudnytskyy 
(36. Mach), Breite (36. Daníček), 
Mikinič (36. Just) – Volf 
(36. Synek).

O 3. MÍSTO: VARNSDORF – DYNAMO DRESDEN 1:3 (1:2) 
B: 8. Tvaroha – 20. Kempe, 
28. Pote, 49. Mueller.
Varnsdorf: Porcal – Polanský (31. Šraga), Zbrožek, Kouřil, Tvaroha – Jakobovský (31. Cana) – Just, Breite (31. Kotiš), Daníček (31. Mach), Mikinič (31. Rudnytskyy) – Synek (31. Volf).