Domácí fotbalisté nastupovali v roli mírného favorita a v totožné sestavě, ve které absolvovali vítězné utkání na Žižkově.

Začátek celého klání byl opatrný a vyrovnaný. V šesté minutě Martan poslal do vápna ostrou přihrávku, Hikspoors však míč předběhl. O dvě minuty později vystřelil nebezpečně hostující Šimák, jeho střelu však obrana zblokovala.

První branka přišla v 16. minutě. Cana přistrčil míč na vápně Schubertovi, ten se obtočil kolem obránce a přesnou střelou k tyči otevřel nedělní střelecký účet – 1:0. Na druhé straně měl slibnou příležitost Šimák, ale jeho střela naštěstí letěla jen do náruče Kováře. Ve 23. minutě byl po přímém kopu ve vápně stažen kapitán Pimpara. Hostující Mach dostal žlutou kartu a Varnsdorf výhodu pokutového kop. Ten bezpečně proměnil Matěj Kotiš – 2:0. Táborsko se sice snažilo, ale vyloženou šanci si v prvním poločase nevytvořilo. Naopak udeřilo na druhé straně. Martan uprchl na pravé straně pomalejšímu Kaláškovi a potupil ve 44. minutě Fryštáka střelou mezi nohy – 3:0.

Druhé dějství začalo svižně. Nejprve měl Kovář plné ruce práce se Šimákovým přímým kopem. Vzápětí se před Fryštákem zjevil Breite, ale nebyl potřebně důrazný. V 58. minutě přišla pro hosty definitivní rána. Schubert byl ve vápně sražen Gallem a sudí Franěk nabídl domácím druhou penaltu v zápase. Tu využil se štěstím Martan a zvýšil na 4:0. Pak se soupeř dostal do hry, ale obrana v čele s Kovářem odolávala. Na druhé straně mohl přidat pátou trefu Breite, jeho skvělou střelu vyškrábl ze šibenice fantastickým zákrokem Fryšták.

V závěru domácí přeci jen polevili a hosté vstřelili čestný úspěch. Deset minut před koncem nedal Dobal svou střelou k tyči Kovářovi žádnou šanci – 4:1. Domácím fotbalistům to však úsměvy z tváří nevzalo, naopak, po šesté domácí podzimní výhře ztrácí na postupové příčky čtyři body. Byl to pěkný dárek pro sportovního ředitele Vlastimila Gabriela, který oslavil 65. narozeniny.

Domácí fotbalisté zaujali netradiční oslavou svých branek, za které sklidili ovace od přítomných fanoušků.

Trenér FK Varnsdorf  Zdenko Frťala: „Ze soupeře jsme měli respekt. Táborsko u nás chtělo hrát fotbal a nechtělo jen bránit. Ale my jsme opět v domácím prostředí podali maximální výkon v totálním nasazení. Výsledek mohl být daleko výraznější, měli jsme tam ještě další šance. Hrozně nás těší, že v každém utkání na domácím trávníku dokážeme naše fanoušky potěšit kvalitní hrou."

Trenér MAS Táborsko Luboš Zákostelský: „Hráči mne totálně zklamali. První poločas jsme nepředvedli prakticky nic. Pak jsme se zlepšili, ale to už domácí vedli o tři branky. Bohužel musím říci, že takto se druhá liga nedá hrát. Hráči musí mít v zápasech daleko jiný přístup."

FK VARNSDORF - MAS TÁBORSKO 4:1 (3:0)

Branky: 16. Schubert, 25. Kotiš (PK), 44. a 58. (PK) Martan –  80. Dobal. R: Franěk – Vlasjuk, Ratajová. ŽK: L. Mach, Kalášek, Strnad, Dobal. Diváci: 620. Poločas: 3:0.

FK Varnsdorf: Kovář – Jakobovský, Pimpara (K), Zieris, Dobrovolný – Cana, Kotiš (73. Daníček) – Martan (59. R. Mach), Hikspoors (81. Volf), Breite – Schubert. Trenér: Z. Frťala.

Táborsko: Fryšták – Kotrba (K), Mráz, Gallo, Kalášek (46. Džafič)– Ciferský – Šimák (80. Voráček), Dobal, Kočí, L. Mach (46. Jasanský) – Strnad. Trenér: L. Zákostelský.