Tak konečně! Fotbalisté Varnsdorfu se ve čtvrtém kole poprvé radovali z tříbodového zisku. Parta okolo trenéra Zdenka Frťaly udolala Žižkov na jeho hřišti 3:1.

Hostující kouč udělal v sestavě duelu proti českobudějovickému Dynamu dvě změny. Na lavičce začal Cana a Synek, naopak do základu nastoupil Šraga a Volf.

Vstup do utkání však byl pro hosty přímo děsivý. Po čtyřech minutách se Bartl s Böhmem dostali do úniku dva na jednoho. Druhý jmenovaný míč pohodlně doklepl do prázdné branky. Za minutu se do velké šance opět dostal Böhm, narazil však na pozorného Porcala. V 11. minutě udeřil nejlepší varnsdorfský střelec Matěj Kotiš. Hostující kapitán využil parádního pasu od Mikiniče a střelou pod břevno nedal Boháčovi šanci. Pro Kotiše to byla třetí trefa v sezóně.

„Zlomové pro nás bylo, že jsme nepodlehli úvodu utkání. Stále jsme se drželi své hry a to nám přineslo zasloužené ovoce. Bylo důležité, že jsme nepropadli nějaké panice," liboval si hostující trenér Zdenko Frťala.

Poté se na další šanci čekalo do 27. minuty. A hned z toho byla druhá varnsdorfská branka. Volf na hranici ofsajdu našel lépe postaveného Schuberta a ten se štěstím dotlačil míč do opuštěné domácí branky. O devět minut později mohla přijít třetí trefa. Aktivního Mikiniče vyzval ke skórování zpětnou přihrávkou Šraga. Hostující záložník však trefil pouze nohy žižkovského brankáře.

„Je to škoda. Myslím, že jsme mohli vést po poločase výraznějším rozdílem," kroutil hlavou varnsdorfský lodivod.

Po změně stran se nejprve dlouho bojovalo ve středu hřiště. Logicky aktivnějším týmem byl domácí Žižkov, ale k většímu ohrožení Porcalovy branky se nedostával. Až v 70. minutě pořádně protáhl varnsdorfské brankáře domácí Stožický. A za dvě minuty se musel Porcal vytasit ještě s lepším zákrokem, kdy reflexivně vyrazil parádní střelu Zapalače. Domácí tlak sílil, před Stožickým na poslední chvíli zasáhla varnsdorfská defenziva.  Žižkovu definitivně přistřihl křídla Rudnytskyy. Rychlonohý varnsdorfský záložník využil velké minely žižkovského Bodečka a nasadil Boháčovi potupné jesličky.

„Důležité pro nás bylo, že jsme byli trpěliví. Myslím si, že jsme tady vyhráli zaslouženě. Konečně jsme náš fotbal přetavili v branky, které padly ze hry. Vymazali jsme tak mínusové body," radoval se Frťala.

Varnsdorf se tak ve čtvrtém kole konečně dočkal prvního vítězství a má tak na svém kontě pět bodů. Nyní na tým z Kotliny čeká těžké utkání v Sokolově. „Výhra na Žižkově nás jistě povzbudí. Už teď se hrozně těšíme do Sokolova," dodal kouč Varnsdorfu.

FK VIKTORIA ŽIŽKOV - FK VARNSDORF 1:3 (1:2)

Branky: 4. Böhm – 11. Kotiš, 27. Schubert, 89. Rudnytskyy. ŽK: Mareš, Zapalač, Stožický, Dressler – Jakobovský, Cana. R: Adámková – Machálek, Pochylý. Diváci: 1125.

FK Varnsdorf: Porcal – Tvaroha, Zbrožek, Kouřil, Jakobovský (61. Cana) – Šraga – Rudnytskyy, Kotiš, Mikinič (74. Just) – Volf (53. Breite), Schubert.