Utkání proti druholigovému „partnerovi" Varnsdorfu ukončilo herní soustředění v Heřmanicích. Hřiště v Blšanech zrovna nebylo v top formě. „Hrálo se opravdu na těžkém terénu. A to se před námi hrál ještě jeden zápas, to trávníku moc nepomohlo," podotkl varnsdorfský obránce Jan Filip.

Úvod patřil Baníku. Do vedení ho dostal po čtvrt hodině hry utěšenou střelou Pouček. Varnsdorf se do zakončení dostal sporadicky, přesto se dočkal vyrovnání. Vondráček skluzem fauloval Schuberta a Martan zkušeně proměnil následný pokutový kop.

Do druhého poločasu oba týmy prostřídaly, na hřišti byl k vidění spíše bojovný fotbal, k čemuž výrazně přispěly zhoršující se fotbalové podmínky. Po hodině hry pak udeřil Varnsdorf. Sokolov nezastavil jeho rychlou akci, míč se dostal až na zadní tyč, kde ho hlavou uklidil do branky osamocený Rudnytskyy.

Čtvrt hodiny před koncem se však Sokolov dočkal vyrovnání. Mejdr poslal do vápna nebezpečný centr, kulatý nesmysl prolétl celým vápnem až na zadní tyč, kde číhal Kosak, který upravil skóre na konečných 2:2.

„Pozitivní je, že i přes obdrženou branku jsme dokázali utkání otočit. Bohužel, pár minut před koncem jsme inkasovali z nenápadného centru soupeře," mrzelo varnsdorfského útočníka Jiřího Schuberta.

V posledním přípravném zápase před jarním startem se Varnsdorf střetne s divizním Chomutovem.

Baník Sokolov – FK Varnsdorf 2:2 (1:1)

Branky: 13. Pouček, 75. Kosak – 28. Martan (PK), 61. Rudnytskyy.

FK Varnsdorf: Porcal – Tvaroha, Filip, Neuberg, Yakovlev, Ondráček, Rudnytskyy, Martan, Mehanovic, Knejzlík, Schubert. Střídali: Geissler, Houser, Durdevic, Daníček, Zbrožek, Čurgali, Halbich.