„Domácí se chtěli ukázat. Snažili se, co jim síly stačily.  My jsme ale měli herní převahu a po prvním gólu jsme se uklidnili," řekl asistent varns-dorfského trenéra Ivan Kopecký.

Na první gól si ale favorit musel počkat až do 39. minuty. Po přihrávce Rudnytskyyho vyslal zpoza vápna krásnou střelu Nikolas Daníček, proti jehož ráně byl domácí brankář bezmocný. Do konce prvního poločasu se pak již nic zásadního nestalo.

Definitivně se mohl Varns-dorf uklidnit v 56. minutě, kdy se mu podařilo zvýšit náskok na 2:0. Odražený míč se dostal k Daníčkovi, který si po střele k tyči připsal druhou branku v utkání.

V 83. minutě rozvlnili varnsdorfští síť svého soupeře potřetí; kvůli ofsajdu ale nebyla branka uznaná.

Favorit vítězství definitivně zpečetil v 89. minutě, kdy dal Pavel Tvaroha třetí gól. Nový Bor se tak s Pohárem České pošty rozloučil stejně jako loni v prvním kole – a stejně jako loni ho vyřadil právě Varnsdorf. Ani ten však loni nedošel daleko, hned ve druhém kole ho porazila Česká Lípa.

Letos navíc Varnsdorf čeká mnohem těžší soupeř z teplických Stínadel.

„My teď Teplice neřešíme. Pro nás je hlavní nedělní zápas s Karvinou. Chceme dobře odstartovat v druhé lize," říká  Kopecký.

Do nového ročníku druhé ligy vstupuje Varnsdorf v upravené sestavě. Mužstvo opustili Fabián, Soběslav, Dobrovolný a Martan. V druhé lize skončil v posledním ročníku Varnsdorf na pátém místě, když v utkáních nastřádal 49 bodů. Většinu získaných bodů nasbíral v domácím prostředí, kde prohrál pouze se Znojmem a Bohemians Praha 1905.

Na hřištích soupeřů to bylo o poznání horší, pouhé čtyři výhry a dvě remízy jsou toho jasným důkazem. Nutno však podotknout, že se 49 vstřelenými góly patřil k nejlépe střílejícím týmům druhé ligy.