Po mdlém prvním poločase, kdy se odehrával v Mostě fotbalový odvar, si to
 po změně stran fanoušci na stadionu Josefa Masopusta vychutnali. Domácí Baník přestřílel Varnsdorf 4:2, který tak klesl na páté místo.

„My jsme byli v prvním dějství lepším týmem. Ale nevyužili jsme toho, že z nás domácí měli respekt. Naše hra byla pomalá a nervózní," poznamenal varnsdofský kouč Zdenko Frťala.

Ve druhé půli se domácí během osmi minut dostali do vedení 2:0. Hosté rychle vyrovnali a chtěli rozhodnout. Nakonec ale rozhodl střídající Němec, který dvakrát vyzrál na Porcala, a stanovil tak konečné skóre.

„Klukům jsem v kabině poděkoval, byla to vynikající sezóna. Páté místo je skvělé. Naše prohra není tragédie, tak jako záplavy v naší zemi," dodal Frťala.
Domácí kouč Zbyněk Busta měl smíšené pocity. „Porazili jsme Varnsdorf, kde jsem působil. Ve druhé půli bylo na hráčích vidět, že z nich spadla nervozita a měli větší sebevědomí," řekl mostecký trenér.

NA LIGU JSME PŘIPRAVENI NEBYLI

Fotbalisté Varnsdorfu se v posledním kole druhé ligy připravili o šanci postoupit do nejvyšší soutěže ze třetího místa na úkor Znojma, které stále nedostalo licenci.

„Jestli bychom byli připraveni na nejvyšší fotbalovou soutěž? Stadion na to nemáme, celkově to je složitá otázka. Hodně by to záleželo na samotném městu Varnsdorfu. Naším cílem je, stadion postupně připravovat, abychom o postupu v příštích letech mohli uvažovat," řekl šéf klubu Vlastimil Gabriel.

„My jsme velmi spokojení s pátým místem, hráli jsme s bezejmenným týmem. Opět jsme se zlepšili oproti minulé sezoně," dodal.

BANÍK MOST - VARNSDORF 4:2 (0:0)

Branky: 49. Ibragimov, 57. Procházka, 79. Němec, 88. Němec – 65. Kotiš, 73. Rudnytskyy. R: Houdek – Mokrusch, Vlasjuk. ŽK: Vojta, Pilař, Ibragimov – Fabián. Diváci: 846.

FK Varnsdorf: Porcal – Tvaroha, Zbrožek, Jakobovský, Dobrovolný – Kotiš, Hikspoors (55. Cana) – Breite (53. Martan), Schubert, Rudnytskyy – Volf (53. Fabián).