Posloužit by k tomu měl domácí duel proti Frýdku-Místku, který má v tabulce pouze o jediný bodík navíc!

„Soupeř bude jistě povzbuzen remízou s Hradcem Králové. Určitě chtěli vyhrát, ale i bod s tak kvalitním soupeřem může Frýdku dodat sebevědomí. Nový trenér tam přinesl čerstvý vítr. Rozhodně nás nečeká nic lehkého,“ řekl trenér Zdenko Frťala.

Ovšem sebevědomí si zvedl i Varnsdorf, který si v posledním kole přivezl remízu (3:3) ze hřiště první Opavy. „Vzpruha by to určitě měla být. Zápas jsme tam měli dobře rozehraný, horší by ale bylo, kdybychom domů přijeli s prázdnou,“ přiznal Frťala.

V minulé sezóně ovládl Varnsdorf oba vzájemné zápasy. Nejprve vyhrál 3:2 na půdě Frýdku-Místku, v jarní odvetě dominoval a soupeře porazil jasně 4:0.

Ten se jistě bude spoléhat na útočné schopnosti Stanislava Klobásy. Forvard, který je v Kotlině na hostování z Mladé Boleslavi, dal v pěti zápasech čtyři branky. „Standa zatím ukazuje, proč k nám přišel. Výborně pracuje i Wesley da Silva, který se do šancí dostává. Ale zatím je neproměňuje. Na druhou stranu šance připravuje, věřím, že svou střeleckou smůlu prolomí,“ věří slovenský kouč.

Díky situaci v tabulce bude pro Varnsdorf každý zápas důležitý. Jenže duel s Frýdkem bude možná i klíčový. „Každý zápas je důležitý. My musíme být hlavně trpěliví. Je potřeba se vyvarovat chyb, které nás v několika zápasech stály lepší výsledek,“ zdůraznil Frťala, který vzápětí dodal: „Nebudeme kompletní, ale konkrétní jména prozrazovat nebudu.“

My prozradíme, že utkání 12. kola Forutna národní ligy má výkop v neděli 22. října od 15.30.