„To hřiště je tam opravdu specifické. Divím se, že se na něm může hrát krajská soutěž. Ale popasovali jsme se s tím dobře," zdůraznil hostující trenér Pavel Mokráček. První půle přinesla vyrovnaný fotbal, šance se střídaly na obou stranách. „Hráli jsme do kopce, domácí měli k dispozici hodně standardních situací. Naštěstí nám vyšel závěr poločasu, kdy se po jednoduché akci prosadil mladý Hodač," pochvaloval si Mokráček.

Po změně stran už se misky vah začaly převažovat na českokamenickou stranu. „To už jsme byli o chloupek lepší a fotbalovější. Hrálo se z kopce, do hry se také zapojil navrátilec Cempírek," pokračoval lodivod České Kamenice.

Po hodině hry přidal Chmelík druhou trefu. „Pak jsme spálili několik velkých šancí a potrestal nás Černohorský, který trefil z trestného kopu šibenici," zamrzelo Mokráčka.

Jenže pět minut před koncem se ve vápně parádně zorientoval Starosta a dodal hostům klid. „Šli jsme asi více za vítězstvím. Je dobře, že se smazala ta naše domácí ztráta s Rumburkem. Stínem je ovšem zranění Mitrušky, který si opět pochroumal kotník," dodal.

Hostovice - Česká Kamenice 1:3 (0:1)

Branky: 81. Černohorský - 45. Hodač, 64. Chmelík, 85. Starosta. R: Zavadil. ŽK: P. Vaněk. Diváci: 100.

Č. Kamenice: M. Vaněk - Bouchal, P. Vaněk, Louda, Mysliveček - Jírava - Šimek, Mitruška (46. Starosta), Chmelík, Kozelek (57. Cempírek) - Hodač (70. Kočí).