„Spíše než fotbal byl k vidění opravdu velký boj. Hřiště je tady takové, jaké je. Kvalita se tak smazávala na obou stranách," přiznal českokamenický stratég Pavel Mokráček.

Domácí celek vstoupil do zápasu aktivněji, velkou šanci měl Mach, v koncovce ale českokamenický záložník neuspěl. Rozhodla tak standardní situace z druhého poločasu, kdy se Jírava z dvaceti metrů trefil parádně do šibenice. „Jírava nastoupil teprve k druhému jarnímu utkání. Byl opravdu platným hráčem a vše korunoval opravdu výstavní trefou, která byla navíc vítězná," pochvaloval si Mokráček.

Po změně stran byly ale aktivnější Křešice, s podobnou standardní situací, kterou měl k dispozici Jírava, naložily prachbídně. „Kluky ale musím pochválit. Celý zápas odmakali, jejich nasazení se mi opravdu líbilo, rvali se o každý míč," spokojeně pokyvoval hlavou domácí lodivod.

V dalším kole zajíždí nováček I. A třídy na půdu posledních Soběchleb. „Tabulkové postavení z nás dělá favorita, ale rozhodně nás tam nečeká nic lehkého. Byli bychom spokojeni i s jedním bodem," dodal Pavel Mokráček.

FK ČESKÁ KAMENICE - KŘEŠICE 1:0 (0:0)

Branka: Jírava. R: Cvachoušek. ŽK: 3:2. Diváci: 180.

Česká Kamenice: M. Vaněk - P. Vaněk, Marek, Louda, Tschakert - Kozelek, Jírava, Mach, Bašta (65. Laub) - Cempírek, Hodač.