Stylem start cíl vyhrála Jiskra Modrá I. A třídu a vrací se po loňském nečekaném sestupu zpět do krajského přeboru. Svůj poslední zápas sehrála v Hrobcích, kde nakonec vyhrála 4:2 (branky dával Podolský, Fichtner, Novák a jedna trefa byla vlastní).

Mužstvo převzal na jednu sezónu Petr Fridrich a svůj cíl splnil. Na lavičce Modré ho však v novém ročníku už neuvidíme. „Slíbil jsem, že vypomůžu jeden rok. A svůj slib dodržím," usmíval se bývalý kouč Jiskry Modré.

S uplynulou sezónou panuje spokojenost. Splnil se cíl a Modrá se vrátila zpět do krajského přeboru. Jak to vidíte vy?
Jsme spokojeni, to je jasné. Splnil se náš jediný cíl a rok po sestupu jsme se vrátili zpět do krajského přeboru. Jsem rád, že jsem mohl týmu pomoci. Celá sezona proběhla výsledkově velmi hladce. Prohráli jsme jen dvakrát, 1:2 v Mojžíři a 0:2 na Střekově.

Co rozhodlo o jasném prvním místě a postupu?
Rozhodně kvalita a hlavně zkušenost našeho kádru. Hlavně na jaře už naše výkony nebyly ideální. Na podzim kluci soupeře převyšovali i herně, ovšem na jaře se už tolik nedařilo, přesto se sbíraly důležité body. Trochu to s sebou přinášelo i nervozitu, ale právě v těchto chvílích ukázal náš tým, jak je zkušený, a se vším si poradil.

Trenéři tuto otázku nemají rádi, přesto se zeptám. Je nějaký hráč, který by si zasloužil od vás individuální pochvalu?
Tak to jste se tedy trefil (smích). Tohle dělám opravdu nerad, těžko hodnotit jednotlivce. O postup se zasloužil celý kádr. Ovšem přeci bych jen vyzdvihl stoperské duo ve složení Gusta Čapek a Tomáš Novák. Celou sezónu odehráli s bravurou a bez větších výkonnostních výkyvů. Na podzim skvěle chytal brankář Kratochvíl, na jaře ho zastoupil Chadraba z České Lípy a také si nevedl špatně.

Jak byste ohodnotil úroveň I. A třídy, ve které jste odehráli jednu sezónu?
Já bych to řekl zcela jednoduše. Jelikož jsem v průběhu sezóny viděl několik utkání Junioru Děčín v krajském přeboru, tak I. A třída je opravdu o tu jednu třídu horší. Prvních šest mužstev mají kvalitu, zbytek týmů už na tom není tak dobře. I když v každém kádru jsou dva až tři výborní fotbalisté. Ovšem týmy jako Křešice, Hrobce nebo Trmice byly opravdu slabé. Myslím si, že příští rok bude opět silné Jílové a Milešov. Poslední slovo neřekly Březiny. A v neposlední řadě má samozřejmě na krajský přebor i druhý Střekov.

Myslíte si, že by měla Modrá do další sezóny posílit, aby jí nehrozil opětovný sestup?
Určitě. Minimálně tři kvalitní hráči by měli přijít. Ovšem to je asi otázka na šéfa klubu pana Michalce. Záleží také na tom, kolik bude mít Modrá peněz. Co se týče stávajícího kádru, nikdo by zatím snad odcházet neměl.

Vy tedy své rozhodnutí nezměníte a pověsíte trénování na hřebík?
Je to tak. Slíbil jsem, že se pokusím s týmem postoupit. Nyní by měl přijít někdo mladší, který by mohl dát týmu nový impuls a bude s týmem čtyři roky pracovat. Mne tady všichni před sezónou přemlouvali, ale teď už opravdu končím.

Jak jste si tedy užíval poslední rok trénování?
Užíval jsem si to hodně. Ale už se nervovat nebudu (smích). V Modré jsem působil několik dlouhých sezón. Nyní si budu užívat a fotbalem se doslova jen bavit z pozice fanouška.

KANONÝŘI MODRÉ V SEZÓNĚ:

17 – Podolský, 13 – Fichtner, 7 – Novák, 6 – Antonín Čapek, 4 – Kosejk, Sýkora, Růžička, Klínský, Žák, 3 – Aug. Čapek, 2 – Konšal, 1 – Černý, Andok, Beránek, Hoffman.