Domácí na svého soupeře vlétli od úvodního hvizdu. Už po třech minutách mohl dostat Jílové do vedení Barilla, bohužel napálil pouze břevno. Ovšem za deset minut už si mohli domácí příznivci zakřičet gól.

Červenka vyslal Justa  do úniku a ten nás střelou přes celou branku dostal do vedení. Pak jsme pálili jednu šanci za druhou. Hosté toho moc nepředvedli. Akorát  na deset minut, kdy jsme ztratili koncentraci, soupeř ožil. Naštěstí Pekaře neohrozili," popsal úvod utkání domácí trenér Josef Florián.

Rumburk pozlobil díky Pokornému, jeho hlavička ale cíl nenašla. Do poločasu zbývalo pár vteřin a Jílové přidalo malou pojistku. „Čermák poslal centr do vápna, na zadní tyči číhal osamocený Just a hlavičkou nám dal významný dvoubrankový náskok," pochvaloval si domácí stratég.

O druhý poločas však domácí fotbalisté nepokračovali v dobrém přestavení a jejich hra tak trochu upadla do průměru. „Nebylo to dobré. Navíc Rumburk snížil, když se prosadil Klíma. Pekař si sice na jeho střelu sáhl, ale brance nezabránil," řekl Florián. Jenže za pět minut měl domácí soubor náskok dvou branek zpět. Brankář Hadar při zákroku nešťastně trefil Mitra, od něho se míč odrazil ke zcela volnému Barillovi, který kulatý nesmysl pohodlně doklepl do prázdné branky. „Byl to trochu paradox, jelikož jsme ve velkých šancích nedali a pak jsme měli takového štěstí," kroutil hlavou kouč Jílového.

Domácí tak zažívají pěkný start do podzimní části soutěže. „Tajně jsme doufali, že obě domácí utkání vyhrajeme. A stalo se. Ale už v dalším kole jedeme na těžké utkání do Mojžíře a pak nás doma čeká nováček z Velkého Března," dodal Josef Florián.

Zatímco domácí se radují, v Rumburku smutní. Po dvou zápasech mají na svém kontě pouze jediný bod. „Mně se  zápas těžko hodnotí , určitě jsme nebyli herně horším celkem, ale opět jsme v Jílovém zaspali začátek utkání a usnadnili mu špatným obsazováním cestu do vedení. Klukům nemůžu upřít snahu a nasazení, i herně to dneska vypadalo velmi dobře, ale fotbal se jen na krásu nehraje. Dvakrát jsme za poločas byli nedůslední v bránění  a soupeř nás zato potrestal. Naopak naše šance nedokážeme dotáhnout do gólu. V dalším zápase nás čeká opět těžký soupeř ze Střekova, ale my budeme bojovat a chceme konečně vyhrát," konstatoval kouč hostů Josef Rákosník.

FK JÍLOVÉ - FK RUMBURK 3:1 (2:0)

Branky: Just 2, Barilla – Klíma. R: Šmíd. ŽK: 1:2. Diváci: 100. Poločas: 2:0.

Jílové: Pekař – Červenka, Rangl, O. Michl, Štercl (50. Vacek) – Čermák (70. Mitro), Just, Kurty, Farkaš – Barilla, Čtvrtníček (80. Jan Kulhánek).

Rumburk: Hadar – Trégr, Pokorný, Fiala, Michalína – Mlejnek, Pilko – Long (46. Vyskočil), Klíma, Stankovič – Chlada.