Euforie pokračuje. Nováčkovi I. A třídy z České Kamenice se do cesty postavil doposud papírově nejsilnější soupeř – Střekov. Svěřenci Pavla Mokráčka ale navázali na předešlé dobré výkony, kandidáta na postup jasně přehráli a zvítězili 4:1.

„Hosté tady předvedli hodně profesorský výkon. Přijeli si pro tři body a asi si mysleli, že to tady budou mít jednoduché," pravil domácí kouč. Česká Kamenice na Střekov vlétla od samotného úvodu a první branky na sebe nenechaly dlouho čekat. „Po dvanácti minutách se pěkně uvolnil Cempírek, centrem našel Štádlera, který nás hlavou dostal do vedení. A o deset minut později parádně přečetl hru Mitruška. V akci dva na jednoho vyzval Cempírka, který dával prakticky do prázdné branky," pochvaloval si Mokráček.
Hosté se ukázali pouze při střele Stárka, kterou s námahou zlikvidoval Martin Vaněk. To bylo ale z jejich strany vše.

Menší komplikace nastaly po snížení, kdy malé koncentrace domácí obrany využil Šimek. „Hosté měli tlak a územní převahu, ale naštěstí další branku nepřidali," oddychl si Mokráček. Naopak domácí podnikali rychlé protiútoky, na gólovou pojistku si ale početní divácká kulisa musela počkat do 80. minuty. Definitivní odpor hostů zlomil Štádler, který proměnil svůj nájezd ze strany. A výborné českokamenické dílo dokonal chvilku před koncem střídající Holeščák.

Někteří hráči hostů si pak při odchodu do kabin vylévali vztek na domácím publiku. „Střekovský hráč tam polil nějakou starší paní pivem. Naštěstí ale k fyzickému konfliktu nedošlo," podotkl Mokráček.

Česká Kamenice tak dál válí, zatím ještě neprohrála, je třetí a na první Hrobce ztrácí pouze bod. „Byla to zasloužená výhra nad postupovým adeptem. Ale stále je to začátek soutěže a my nesmíme rozhodně polevit a nelétat v oblacích," dodal českokamenický stratég.

To hosté odjeli se svěšenou hlavou, prohráli  podruhé 
v řadě. „Zápas se nám nepovedl, je potřeba si to vyjasnit," dodal střekovský kouč Pavel Čítek.

ČESKÁ KAMENICE - STŘEKOV 4:1 (2:0)

B: Štádler 2, Cempírek, Holeščák – Šimek. R: Trutnovský. ŽK: 2:5. Diváci: 200.

Česká Kamenice: M. Vaněk – Mach, Marek, Čvančara, Tschakert – P. Vaněk (63. Laub), Šimek, Mitruška, Starosta (61. Holeščák) – Cempírek, Štádler (85. Kozelek).