A nakonec s celým týmem ukočíroval nejofenzivnější tým ligy. „V dospělé kategorie jsem stopera nikdy nehrál. Pár chybiček se tam našlo, ale jinak to bylo parádní," pravil po výhře 1:0.

Tak trochu jste překvapili a v okleštěné sestavě porazili třetí Opavu. Jak těžký to byl zápas?
Bylo to velmi náročné utkání. Opava hraje na podzim dobře, navíc má nejlepší útok v lize. První poločas jsme je pustili do jedné šance. V tom druhém jsme zvýšili bojovnost na 150 % a zaslouženě vyhráli.

Opava měla územní převahu, na šance jste ale vyhráli vy…
Chtěli jsme hrát na brejky a na rychlý přechod do útoku. Šance se tam nabízely díky opavským okénkům v obraně. Museli se do nás tlačit. My jsme hráli v obraně kompaktně. Hosté měli hodně závarů, jednou jsme měli štěstí, kdy to tam Honza Neuberg zachránil na poslední chvíli skluzem. Škoda, že jsme nepřidali druhou branku, mohlo se to dohrát ve větším klidu. I tak jsme makali do poslední minuty.

Vy jste při absenci několika hráčů základní sestavy postavil na pozici stopera. Jak jste se tam cítil?
Potřebovali jsme mít v obraně výšku, útočníci soupeře byli vysocí a silní. Nějaké chybičky tam z mé strany byly. Hrál jsem to poprvé. Ale celá obrana a vlastně i celý mančaft to odehrál skvěle.

Opravdu jste nikdy nehrál v obraně?
V dospělé kategorii nikdy. Možná někdy v deseti letech.

Bylo to pro vás fyzicky náročnější než v útoku?
Podstoupíte více soubojů, člověk ale nesmí polevit. Přece jen v útoku si to můžete dovolit. Když nenapadáte a hra se odvíjí někde jinde. Na stoperovi je potřeba být stále koncentrovaný, sebemenší chyba se trestá. Myslím si, že čisté konto je perfektní vizitkou.

Po sedmi zápasech jste konečně vyhráli. Jak vás to může nakopnout do posledních dvou zápasů, které vás čekají na podzim?
Herně jsme nepropadali, srážely nás hloupé a laciné góly. Věřím, že nás to nakopne. Doufám, že poslední dva zápasy zvládneme a získáme šest bodů.